Три докладни гледа ОбС-Дупница на извънредна сесия в петък

Извънредна сесия на Общински съвет-Дупница ще се проведе този петък. Местните парламентаристи са в лятна почивка, но ще се съберат от 10 часа, за да разгледат три извънредни и много важни докладни. Първата е за искане за авансово плащане по проекта “Зелена и достъпна градска среда”, който след всички перипетий накрая ще стартира и е на обща стойност 5 млн. лева. Както вече информирахме, на 12 август ще бъде сключен официално договор, а веднага след това и направена първа копка.

Другите две точки са за искане от Управителите на ВиК-Дупница Илия Илиев и на “Ученическо хранене” Диана Борисова за отпускане на заеми от Общината в размер на съответно 50 000 и 10 000 лева. Причината е, че сметките им са в КТБ и парите не могат да ги използват за раздаване на заплати.

На тази сесия, клетва ще положи и новият общински съветник от ГЕРБ Димитър Мирчев, който сменя напусналата д-р Диана Кьосева. На следващото редовно заседание на ОбС-Дупница през септември ще стане ясно и в кои комисии ще бъде включен Мирчев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien