Три дни остават до спиране на сигнала от черната кутия на Боинг 777

Търсенето на изчезналият Боинг 777 навлиза в последната си фаза. Само три дни остават до спиране на захранването на черната кутия на самолета. Батериите с които тя се захранва издържат до 30 дни. В търсенето сега участват 9 кораба и 14 самолета. Включени са и подводни локатори, но резултат все още няма. Претърсва се зона от 217 хиляди квадратни километра. Според експерти на борда на самолета е имало много вещи които могат да се задържат над водата и това дава надежди все пак някои от тях да бъдат открити. 

Търсенето на останките от Полет MH 370 може да се окаже една от „най-скъпите спасителни операции в целия свят” – пише вестник „Франкфуртер Алгемайне”. Според анализа на авиационния експерт Томас Фризахер. Ако търсенето на  Air-France-Airbus през 2009 е струвало €40, то сега според изчисления Credit Suisse цената може да бъде пет пъти по-голяма и да достигне дори до $500 млн. 

Самолета изчезна мистериозно в ноща на 8-ми март като на борда му имаше 239 пътника.

Районът на изчезването на самолета е един от най-затънтените на планетата. „Дори в Антарктида се случват повече неща, там поне идват често изследователи” – коментира за германската телевизия Ян Щефен, от Центъра на изследване на океаните в Кил. Този район се намира в т.н. „Зловещият 40-ти”, отвъд 40-ия паралел, където бушуват почти винаги силни въздушни течения и духа бурен западен вятър.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien