Тодор Вълчев се завърна в „Марек Юнион-Ивкони“ (ОБНОВЕНО)

Волейболистът Тодор Вълчев, който миналата година стана шампион с "Марек Юнион-Ивкони", отново е в Дупница. Той се завърна изненадващо от Тунис, където се подвизаваше в тамошния шампион "Сфакс". Вълчев започна тренировки с отбора, но няма правото да играе, тъй като трансферният прозорец в България бе затворен преди 20-ина дни.

През следващата седмица ще стане ясно, къде ще продължи кариерата си до лятото, тъй като само няколко държави в света могат да првличат играчи по това време на сезона.

– Добре дошъл в Дупница, но разкажи защо напусна Сфакс

Причината е неуредени финансови взаймоотношения. Не съм получил голяма сума от първоначално договореното.

– Смяташ ли да си търсиш правата в съда?

На този етап, не е ясно. От Сфакс заявиха, че изпитват финансови затруднения. Тепърва ще разговарям с моя мениджър и ще преценим какво да правим.

– Имаш ли право сега да играеш в друг отбор?

Това също е сложна тема, има документи, които са в Тунис, но за да ги получа трябва да се откажа от финансови претенции към Сфакс. На този етап ще тренирам с Марек Юнион-Ивкони. Надявам се нещата да се развият положително.

– Сега съжаляваш ли, че отиде в Тунис?

Трудно е да се каже, всеки иска да играе в чужбина сега нещата не се развиха добре , но важното е да съм здрав и сам сигурен, че ще имам и други възможности.

– Трудно ли ти бе в Тунис?

Определено не е леко особено в този град. Той е промишлен център и не е много добре за живеене, но в Тунис има други много красиви градове, които са като европейските.

– Следеше ли изявите на Марек Юнион-Ивкони?

Естественно, от вашия сайт и винаги се радвам, когато побеждават. Аз съм приятел с момчетата и така ще си остане винаги.

– Могат ли да повторят успеха от миналата година?

Разбира се, те са най-добрите!

Пламен КАЗАКОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien