Тимошенко готова да „грабне автомата“ срещу Русия и Путин

В интернет изтече аудиозапис на телефонен разговор между бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко и бившия заместник секретар на Съвета по национална сигурност на Украйна Нестор Шуфрич за действията на Русия в Крим, в който Тимошенко използва обидни думи за руснаците и обещава да използва всичките си връзки, така че от Русия да не остане дори „изгорено поле“, пише РИА Новости.

„Аз самата съм готова да взема сега автомата и да тръгна да стрелям…“, казва Тимошенко, след като събеседникът й споменава ситуацията в Крим.

В разговора двамата обсъждат ситуацията в Крим, който е под контрола на руските военни, пише NEWSru.

“Това преминава всички граници. Трябва да грабваме оръжие и да тръгнем да убиваме тези проклети руснаци заедно с техния ръководител. Съжалявам, че не мога да бъда сега там – те да ми взимат Крим“, казва Тишенко на своя събеседник.

В отговор Шуфрич казва, че дори участието на Тимошенко в евентуално спасяване на Крим едва ли би спасило ситуацията. „Макар че, ти знаеш, ние нямахме силов потенциал“, признава Шуфрич. На това Тимошенко възразява: „Щях да намеря как да убия тези руснаци“. „Надявам се, че ще вдигна целия свят, възможно най-скоро, така че от Русия да не остане дори изгорено поле“, казва Тимошенко.

Скоро след изтичането на разговора Тимошенко потвърди в Twitter, че такъв разговор се е провел. „Такъв разговор се проведе, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност казах, че руснаците в Украйна са украинци“, пише Тимошенко

Най-вероятно става дума за момента, в който Шуфрич пита за съдбата на осемте милиона руснаци в Украйна, на което Тимошенко отговаря: „Те трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие“.

Юлия Тимошенко реши преди дни да се кандидатира за президент на Украйна, макар че преди това отричаше слуховете за издигане на кандидатурата й. Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко беше осъдена през 2011 г. на 7 години затвор за превишаване на правомощията при подписването на газовите договори с Русия през 2009 г. На 22 февруари 2014 г. тя беше освободена от затвора, след като парламентът на Украйна направи промени в наказателния кодекс.

Dnes.bg
Снимка: Reuters

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien