Тема с продължение: След отговора на зам.кмета Китанова, д-р Ибришимов с още въпроси

Започналата днес полемика между кандидата за кмет на Дупница д-р Иван Ибришимов и заместник кмета на града Олга Китанова продължава. Първо д-р Ибришимов настоя, чрез медиите за извънредна сесия и отчет за управлението на Общината през последните 4-години. /Искането може да видите ТУК/.

kitanova

В отговор на това зам.кмета Олга Китанова изпрати изявление, в което се казва: "Всички отчети за изпълнение на бюджета на Община Дупница от 2011 до 2014 година и текущо за 2015 са качени на сайта на Община Дупница. Те са публично достояние за всички граждани, кандидати за кметове, и за който проявява интерес. А текущото изпълнение за полугодието е внесено в Общински съвет на 30 юли за информация на всички съветници, което е и задължение по закон. „/пълният текст на отговора може да видите ТУК/.

Не закъсня и отговорът на д-р Ибришимов. Ето какво написа той, публикуваме го без редакторска намеса:

"В отговор на изявлението на зам.-кмета Олга Китанова, разпространено до медиите от общинския пресцентър, държа да уточня следното: Известни са ми публикуваните годишни отчети, запознат съм и с този за полугодието. Настоявам обаче за реален финансов анализ, тъй като неведнъж досега станахме свидетели на сериозно разминаване в информациите относно финансовото състояние на общината, поднесени от различни членове на кметския екип. 

Дупничани заслужават точна и коректна информация за истинските задължения, в които да се включат и поетите кредити от настоящата местна управа. С какви задължения екипът на Методи Чимев пое управлението на общината и каква част от тях погаси? Все още няма отговор и на въпроса колко и с кого са сключени граждански договори? Настоявам най-вече кметът да отчете на заседание на Общинския съвет изпълнението на управленската програма на ГЕРБ, с която спечелиха настоящия мандат. Изпълнихте ли поетите обещания, г-н Чимев или подценявате съгражданите ни и добрата им памет? Искам още да обърна внимание на г-жа Китанова, че съмнения в компетентността и качеството на работата й като зам.-кмет по финансите са изразили и експертите от Сметната палата, тъй като всички извършени одити на община Дупница за годините от управлението на ГЕРБ са заверени с резерви. Одитният доклад за администрирането на приходите от местни данъци и такси и изразходването на целевите средства по бюджета на община Дупница за периода от 01.01.2012 г. до 30.06.2013 г. пък бе изпратен на прокуратурата със съмнения за извършено престъпление. Няма да коментирам изходa от образуваното досъдебно производство, но съмненията остават, г-жо Китанова, а във Ваш интерес е да ги разсеете, доколкото можете. Ще се въздържа да коментирам и стила на отговора от Олга Китанова. Изрази като “блее”, използвани в официална комуникация и то от зам.-кмет са, меко казано, неуместни и говорят както за ниска езикова култура, така и за несъобразяване и неуважение към заеманата от нея позиция."

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien