ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ! Ганозова: Не е коректно тенденциозното противопоставяне на Марек 2010 и Марек 2007, губят децата

Темата за предстоящите планове на "Актавис" свързани с детско-юношеската школа на "Марек 2010" разбуниха духовете в Дупница. Десетки се включиха с коментари под материала: Радослава Ганозова: За „Актавис“ детско-юношеската школа на „Марек“ ще се превърне в основен приоритет
Като отговор на поставените от наши читатели въпроси към Актавис относно партньорството с Марек 2010, във форумът се включи и самата Радослава Ганозова-Директор "Комуникации" на "Актавис" ЕАД.

Предвид огромния интерес към темата, публикуваме отговорът на г-жа Ганозова, без редакторска намеса.

Здравейте приятели, от името на Актавис бих искала да благодаря на всеки един от вас за коментарите. За нас това означава, че децата на Дупница са изключително важни и напълно заслужават да имат условия, в които да тренират пълноценно. Както вече разбрахте, това ще бъде и основната дейност на Актавис в помощ на децата в града.
Разбира се, във всяко демократично общество всеки има право на своето мнение, фактите никога не са само черни и бели, ето защо бих желала да дам отговори на някой поставени въпроси тук. Правя го с уговорката, че повечето от отговорите вече са дадени в някой коментари, но ви представям нашата позиция.

„Защо избрахме Марек 2010″?
Тук бих заменила думата „избрахме“ с „резултат“. Спонсорирането на детско-юношеската школа на Марек 2010 е резултат от почти 3-годишно партньорство с клуба. Месеци, години, в които заедно се радвахме на победи, заедно изживявахме загуби, заедно решавахме проблеми, заедно обсъждахме инициативи и стратегии, разчитахме един на друг като бизнес партньори. Години, в които г-н Паргов и неговия екип полагаха регулярни усилия и труд в това да се уверим, че Марек 2010 е коректен, амбициозен партньор, с визия за развитието на детско-юношеския футбол в града. Много труд, много усилия, много работа от страна на Марек 2010- в това нашата компания се увери в рамките на нашето партньорство. Актавис е спонсор на Марек 2010 вече близо 3 години и е съвсем нормално да спонсорираме и детската школа на клуба.

Използвам случая да поздравя Марек 2007 за тяхната дейност. Ние не ги познаваме, никога не сме контактували и работили с тях, но щом обществото на Дупница казва, че те имат успехи- то значи е вярно. Радвам се, че те също развиват детско-юношеския футбол и най-сърдечно им желая да положат много труд и усилия да намерят спонсор и да го убедят да даде възможност на децата и от тяхната школа за участие в международни турнири.

Считам, че не е коректно съзнателно и тенденциозно да се противопоставят двата клуба и разменна монета за това да бъдат децата. Както казва един от коментарите, всичко е въпрос на избор в коя школа децата ще тренират- избор на децата, с помощта на техните родители. И ако изборът е върху една от школите, не считам, че някой има право да се сърди за това, че другата школа е положила труд и усилия да предложи на своите деца нещо, което първата не може. Живеем във времена на конкуренция, свободен и широк избор и всеки преценява кой е неговия избор. Абсолютно съм убедена, че г-н Паргов и неговия екип никога няма да върнат дете или младеж, който иска да се присъедини към Марек 2010. Ето защо, отново подчертавам- изборът е личен и никой няма право да го коментира или съди. С това становище искрено се надявам да се спре тенденцията за противопоставяне на двете школи, като се използват децата, защото не го считам за уместно. Нека всяко дете в Дупница прецени само къде иска да тренира. Важното е, че има желанието и възможностите за това.

Приключвам със своето изложение като желая отново да подчертая, че Актавис, съвместно със своя дългогодишен и доказан партньор Марек 2010, ще продължава да инвестира в младите футболни надежди на Дупница. Повече подробности ще анонсираме малко по-късно през годината, в момента текат подготвителните дейности по стратегията, разработена съвместно с г-н Паргов и екипа му. Всяко едно дете или младеж на Дупница, който желае да се присъедини към проекта тогава, когато той стартира, е добре дошло. Заедно, работим за децата ни- да са здрави, да им дадем възможност да имат нормални условия на тренировки и трупане на опит. Те това искат от нас. И не бива да ги натоварваме с амбициите и изкуствените конфликти на нас, възрастните. Няма да е от полза за децата.

Искрено се надявам, че успях да отговоря на много от въпросите ви. Благодаря ви, че отделихте време, за да прочетете този дълъг отговор и оставам с надежда, че ще забравим изкуственото и безпочвено създаване на напрежение и всяка една от школите ще работи активно за децата на Дупница. Канкуренцията винаги е здравословна и полезна, особено когато тя е лоялна и резултатите са базирани на доказан труд и усилия.

С пожелания за топли и приятни почивни дни на всички вас, приятели, Радослава Ганозова"

Print Friendly

17 Коментари на ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ! Ганозова: Не е коректно тенденциозното противопоставяне на Марек 2010 и Марек 2007, губят децата

 1. Правилно казано Марек 2007 да си намерят спонсор а не да квичат.

 2. Под слънцето има място за всички.Ако се обединят двете школи то 100 деца няма да помиришат въопбще терен и ква е целта.Вместо да играят 200 деца в мачове и да излязат оттях 10 футболисти ще играят 100 и я излезнат 2 3 я не.Така че двете школи да си ги има и всеки да си търси как да се оправа

 3. Ilian Kolev Italia // 06.03.2015 в 12:53 // Отговор

  Здравейте на всички съграждани. Живея от 1995 година в Италия. Напуснах на 23 години България и се устроих тук. Винаги съм бил фен на Марек и макар да съм далеч от родния си град следя какво се случва с Марек. Искам да споделя какво наблюдавам тук. И защо да не бъде въюприето. Синът ми е вече на 10 години и тренира в една малка школа която има сключен договор с Милан. Клубът съществува самостоятелно но Милан имат опция да вземат деца от този клуб когато преценат. Обезпечен е клубът като помощ получават и от Милан. Защо това да не стане и в Дупница като единия клуб да дава най-добрите си момчета и ако влязат в мъжки отбор да получава процент от трансфера. А Марек да помага и на другия отбор нещо като сателитен клуб

 4. добро предложение

 5. Приятел, не прави и най малко сравнение с развитите европейски държави и България , ако беше останал да живееш в България щеше да си наясно защо.

 6. прах в очите на хората са вашите обещания ,стотинки за клуба изпадащ с порнографски игри от а група

 7. Kakvo e tova delene.Nie da sme Sofia i da govorim za Cska i Levski.Prava e gospojata 4e ne trqbva da ima razdelenia a da si pomagat dvata kluba.

 8. баща на дете от Марек 2007 // 06.03.2015 в 15:59 // Отговор

  какво се дели тук не мога да разбера, има ли Дупничанин който да мрази Марек 2010, всички ние сме от Марек, детето ми тренира в Марек 2007 просто защото ми е по удобно, в момента в който пожелае да тренира в Марек 2010 или от Марек 2010 го пожелаят /ако го пожелаят/, естествено, че ще го преместя, дай боже повече деца да спортуват и то не само футбол какъвто и да е спорт, важното е да имат условя децата ……. Успех на всички …….

 9. „estestveno,che shte go premestja“!?
  i zashto bre,bashta?

 10. Нека направят един турнир. Всички отбори от Марек 2010 срещу отборите на Марек 2007 там ще се покаже кой е по добър

 11. Aide stiga s tia Marek2007!!!!!! // 06.03.2015 в 20:35 // Отговор

  Абе хора, айде стига с тия Марек 2007- колко по- добри били, па треньорите колко добри били, па колко победи имали!!!!! Ми супер! Като са толкова добри ми да си намерат и те спонсор и да се развиват. Кой им пречи? Ама по- лесно е Паргов да се бъхти да докара спонсор и Марек 2007 да се присламчат без да са си мръднали пръста!!!! И било в името на децата им. То и аз мога така наготово. Ми мръднете си З…… И си намерете пари !!!! Кви турнири кви 5 лева, какво не разбрахте от Госпожата? Актавис не избират между двете школи, те са избрали Марек 2010 и ще им помагат. Госпожата казва че всички деца са добре дошли в Марек 2010-тука кво не разбрахте?. Марек 2007- само нови анцузи за децата не стигат, вместо да чакате готови пари дето друг ги е намерил- ми не се дръжте като търтеи ами работете за спонсор и вие. Нали за децата го правите. Оставете хората да направат нещо хубаво за децата. Че вие нема да се облажите….Еми така е.

 12. Извинете госпожо Ганозова, а пък вие от кога започнахте да разбирате от футбол ??? ЦЕНЗУРИРАНО ( Самоизбралият се изпълнителен директор – да прибира парите )Такъв случай във футбола няма .Когато човек няма представа за какво става въпрос ,моля ви не се изказвайте неподготвена !Не мисля , че вие сте човека , определящ детския футбол в Дупница. Гледайте си финансовата част в Актавис и бъдете жива и здрава ! Дай боже да видиме добра база за децата!

 13. На кой му пука за ДЮШ?Марек не получава от Актавис и стотинка за представителния си отбор в“А“група,сега ще изпадне.А Марек по начало не вирее в“Б“група,ще пропадне в трета дивизия.Марек си няма спонсор,това е жестоката истина.А детските отборчета без представителен тим не струват и пукнат грош.Има достатъчно примери-да речем,Векта/Пловдив/.Г-жа Ганозова,която,между другото,е с подчертано монголоидни черти/?/си прави някакъв проект,от който е ясно,че Марек ще създава млади малки футболисти,които на 14-15 години ще бъдат взимани от други клубове.Това е,останалото е чики-рики,празни приказки.

 14. мн интересно откъде пък разбрахте,че от Марек07 искат да се обединяват???
  никой от ръководството не е изказал мнение…
  на тяхно място-сами докато им стигат силите в този изключително печеливш бизнес пък да става каквото ще

  • От Марек 2007 дали родители или деца от там но те започнаха темата очевидно завиждайки за швеция и каквото там е на път да се случва. Жената казва че няма смисъл от противопоставяне ама в дупница все трябва да мърси хубавото

 15. На турнир Марек 2007 победи Марек 2010 с резултат 6 на 2!В края на миналата година.И не мисля да се премествам !От 5 години съм там-заради доброто отношение на треньорите,заради самочувствието от победите.Наистина има страхотни треньори и страхотни деца!

 16. васко георгиев // 07.03.2015 в 12:27 // Отговор

  Успех на Актавис и Марек в начинанието. Бъдете позитивни и не обръщайте внимание на злобата и завистта. Нормалните хора разбират каква е ползата от това. Стискам палци за бързи действия

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien