ВИДЕО/ “Спасители на инат”- един филм на БНТ за дупнишките планински спасители

“Спасители на инат” един филм на Цвета Младенова. Ураганен вятър, вали обилен сняг, студът пронизва дори през добрата екипировка. Опасността от лавини е най-висока степен. Трима младежи са в неизвестност в района на Рилските езера в търсене на приключение. Родителите им подават сигнал, че са изчезнали. Планинските спасители от отряда в Дупница тръгват на спасителна акция, въпреки свирепите условия. Час по-късно виковете им по радиостанцията стъписват – спасителите са затрупани от лавина. Могат ли обаче проблемите на дупнишките спасители да се окажат много по-страшни от лавината? Защо мъжете, които се борят с природните стихии, са принудени да строят базата си от сняг като провокация към институциите?

Гледайте “Спасители на инат” в рубриката за документалистика “В кадър”  ТУК  Автор на филма е Цвета Младенова, редактор – Петя Тетевенска, оператори са Михаил Врабчев и Костадин Кисьов, монтажът е дело на Цветослав Юруков, режисьор е Милена Гетова.

Още по темата : ПСС-Дупница 60-години в помощ на хората/СНИМКИ/ ТУК60 godini PSS Dupnitsa [Converted]-01

Print Friendly

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Щастлива развръзка! Планинските спасители от Дупница ще имат база в планината | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна,

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien