„Св.П. Хилендарски“-Дупница с голямата награда на ЕКОПАК, кои 55 ученици печелят таблети и книги-вижте тук

Завърши кампанията „Стани Екогерой“, проведена в училищата на гр. Дупница. Това е поредната съвместна инициатива на Община Дупница и ЕКОПАК България, най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в страната.

Преди стартирането на кампанията бе организирана среща с училищни директори, учители и експерти в областта на околната среда и образованието, на която бяха представени целите и механиката на проекта.

Всяко от участващите училища получи информационно-образователни материали – листовки с карта с индивидуален номер и плакати, в зависимост от броя на децата в училището. Чрез кода от картата всеки ученик от подготвителен до 8-ми клас имаше възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията. Всички регистрирали се трябваше да отговорят на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Отговорилите правилно участваха в томбола за награди както за самите тях, така и за училището, в което учат децата.

Инициативата се проведе в периода от 18-ти януари до 2-ри февруари т. г. В него се включиха над 1300 ученици, които заедно с родителите си отговориха правилно на десетте въпроса за разделното събиране, опазване на природата и спестяване на природните ресурси. Имената на победителите бяха изтеглени на 4-ти февруари от представители на ЕКОПАК България. С най-много събрани точки в играта се представи СОУ „Св. Пайсий Хилендарски“, с което спечели специалната награда – мултимедиен проектор.

На 19-ти февруари (петък) от 1230 часа на официална церемония в СОУ „Св. Пайсий Хилендарски“ Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България, и представител на Община Дупница ще връчат наградата за най-активно училище.

Всяко от училищата, участвали в кампанията „Стани Екогерой“ получава грамота като признание за активното участие и подкрепа на екологичното образование. Ще бъдат раздадени и множество други награди за деца –  5 таблета и 50 книги. Всички печеливши можете да ги видите ТУК , както и награди за семейства – ваучери от верига хипермаркети за енергоспестяващи домашни уреди на стойност 50 лева.

Print Friendly

1 Коментар на „Св.П. Хилендарски“-Дупница с голямата награда на ЕКОПАК, кои 55 ученици печелят таблети и книги-вижте тук

  1. БРАВО, ЧУДЕСНА НОВИНА ПОДНЕСЕНА ПО НЕВЕРОЯТЕН НАЧИН !!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien