Строят нов Спешен център в Бобов дол, ремонтират тези в Дупница, Сапарева баня…

Спешен център- Кюстендил е първият в страната, който подготви всички необходими документи за строителството на нови централен филиал в Кюстендил и филиал в Бобов дол, и за реконструкция на съществуващите помещения на спешните центрове в Дупница, Сапарева баня, Невестино и Рила. Строителството и ремонтните дейности ще бъдат финансирани по ОП “Региони в растеж”, по проект за развитие и осъвременяване на спешната помощ в цялата страна, в това число е предвидено купуването на нови санитарни автомобили и апаратура.
“Имаме съгласието от всички Общински съвети, там където имаме филиали и са ни предоставени подходящи и за реконструкция или ново строителство помещения или терени. Всички филиали са разгледани, измерени и адаптирани по изискванията на проекта, по отношение на площ, местоположение, електрическо захранване, урбанистична структура”, заяви за Дарик радио д- р Анелия Георгиева, директор на Спешен център- Кюстендил.
Ново строителство на филиал на Спешен център ще има в Бобов дол, на един свободен терен срещу общинска администрация, на главната улица.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien