Стотици почетоха паметта на 23-годишната Вероника. Великотърновският университет обяви ден на траур

Стотици граждани се събраха край паметника „Майка България” във Велико Търново, за да подкрепят подписка с искания за обезопасяване на района, където бе убита 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Потресени от жестокото престъпление група граждани организираха подписката, която ще бъде внесена в Общинския съвет.Инициаторите настояват да се монтират осветление и камери в района от Автогара „Юг” до жп гарата в града. Предлага се и в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията. Да се освети и обезопаси с камери и пътят от ректората до Художествената галерия „Борис Денев” (Конниците), искат още от гражданския комитет, съобщава Дарик.

20150304104750553_1

Великотърновският университет обяви ден на траур в памет на Вероника

Великотърновският университет обяви утрешния ден (5 март) за ден на траур в памет на убитата Вероника Здравкова. Заповедта бе публикувана във фейсбук страницата на ВУЗ-а.23-годишната Вероника, чието тяло беше открито вчера в река Янтра, е следвала магистратура в Стопанския факултет на висшето учебно заведение. В утрешния ден на траур в сградата на университета и факултета ще бъдат поставени траурни знамена и ще се обособи специален траурен кът, където колегите на Вероника ще могат да оставят цветя и да напишат съболезнования към близките й.

df58ed7633b4018d7e038a4e37f50e3b Image_4632277_126

 

 

 

Продължава разследването

Продължава огледът на мястото, където вчера бе намерено тялото. Изземват се допълнителни улики от мястото на престъплението. „Вече са готови резултатите от аутопсиятяа. Причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Има многофрагментно счупване на черепа. Фрактурите са няколко. Загиналата категорично не е изнасилена. Удряна е и с тъп предмт. Все още не е открито оръжието на убийството“, заяви пред репортер на БЛИЦ наблюдаващият прокурор Цани Попов. „Към момента всички са заподозрени , но няма задържан или обвинено конкретно лице. Разпитани са както бившият, така и настоящият приятел на Вероника. Тя се е разделила доста бурно с предишния си, имало е ревност и скандали. Водещата версия обаче остава – грабеж с убийство“, допълни  прокурор Попов. Той посочи още, че Вероника не била изтеглила заплатата си във фаталния 28 февруари, каквато информация бе разпространена по-рано. Тялото на Вероника е освободено и близките й са го взели.

Погребението ще е утре в Никопол, в 13 часа.

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien