СНИМКИ/ВИДЕО – Пълен запис от протеста в Дупница: Не на мандата на ДПС

Стотици дупничани протестираха  днес  срещу решението на ЦИК, с което се дава мандат на ДПС в 10 МИР-Кюстендил и избирането само с 864 гласа на Александър Методиев известен като Бат Сали за депутат. На протеста присъстваха и представители на различни политически партии, граждански сдружения и спортни клубове, сред недоволните имаше хора от Сапарева баня, Бобошево и Бобов дол.  Дупничани се събраха в 8 часа на площад „Свобода“ и с плакати „Дупница не е гласувала за Бат Сали“ изразиха своята позиция.  От импровизираната трибуна своето мнение изразиха кмета на Дупница Методи Чимев, зам кмета Красимир Георгиев, Матей Попниколов, Ирина Абаджиева-Репуц представители на партии и граждански организации. "Показахме, че Дупница не е само този бунтовен град от  1997 година. Не става въпрос за противопоставяне на етноси и на партии, става въпрос за коректно избрани народни представители. Народен представител означава избран от нас. Това, което избрахме на 5 октомври, не се случи. Кой район би приел народен представител с 280 гласа? На територията на община Дупница тези гласове не стигат за общински съветник“, заяви кметът Методи Чимев.

 Като символ на сбърканата система за разпределение на мандати, протестиращите бяха докарали и магаре, на което имаше плакат „И аз искам да стана депутат“. До момента ДПС не са коментирали случая и позицията на партията тъне в мъгла.

В Дупница започна и подписка срещу решението на ЦИК.

Пълен видеозапис от протеста Гледай ТУК

IMG_4181 IMG_4182 IMG_4183 IMG_4184 IMG_4186 IMG_4187 IMG_4188 IMG_4189 IMG_4190 IMG_4191 IMG_4192 IMG_4193 IMG_4195 IMG_4196

 

Print Friendly

2 Коментари на СНИМКИ/ВИДЕО – Пълен запис от протеста в Дупница: Не на мандата на ДПС

  1. За съжаление видеозаписа не може да се гледа! Ако е възможно направете нещо по въпроса!
    This video is private.

  2. Благодаря за бързата реакция!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien