Сметната палата не откри никакви нарушения в Община Дупница за 2016 година

Финансовият отчет на Община Дупница за 2016 г. се заверява без резерви, информират от пресцентъра на администрацията. Това e заключението на одиторите за финансовото състояние през миналата година, а проверката бе извършена от Сметната палата. "Изразява становище, че финансовият отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние и имуществото на община Дупница към 31 декември 2016 година, в съответствие с приложимата обща рамка за финансово отчитане", се казва в заключението на Сметната палата, чийто доклад е публикуван на официалната им страница.

„Ако трябва да съм честна, не съм изненадана. Стремели сме се и се стремим да сме открити и прозрачни в разходването и привличането на средства. За мен това е красноречива оценка за работата в Община Дупница, още повече, че е от независим одит в лицето на Сметната палата. Категорично продължаваме в този дух на работа – дисциплинираност, прозрачност и пълна яснота за парите“, заяви зам.кметът по икономическите дейности Олга Китанова.

Дупница е една от малкото общини, която подлежи на проверки всяка година, като и миналата година одитът й бе заверен без резерви и забележки.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien