СЛЕД СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ! И Методи Чимев скочи на ОбС-Дупница, пита ги защо им бавят парите

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев изпрати сигнално писмо до Председателя на ОбС-Дупница Костадин Костадинов във връзка с липсата на разпределение на финансовите средства за спортните клубове, информираха от пресцентъра на кметството. В писмото си, градоначалникът настоява проблемът да бъде разрешен в най-кратки срокове. В бюджета тази година са заложени 120 000 лева за клубовете.

На два пъти досега спортните клубове скочиха срещу бездействието на спортната комисия, настоявайки тя да свърши работата си, но безрезултатно. "Сега ни е активния състезателен сезон. Всички клубове разчитаме на тези пари, за да покриваме разходите по състезания най-вече на децата и юношите ни, но… Съветниците искат ли да помагат на детско-юношеския спорт или не им е гайле изобщо. Парите не са много, но пак са помощ, ама заради тяхното безхаберие не можем да разчитаме и на това, което ни се полага", коментира един от треньорите, чието име по обясними причини ще запазим в тайна.
Постоянната комисия по "Образование, култура, спорт и туризъм", чийто председател е Иван Шопов (БСП) досега трябваше да е провела свое заседание, на което на база постигнатите резултати от предходната спортно-състезателна година и съгласно Наредбата за за финансово подпомагане, да изчисли размера на средствата за всеки клуб. Предложението на Комисията с разписаните средства по клубове, пък трябва впоследствие да бъде разгледано на заседание на местния парламент.

"Спортните клубове в Община Дупница подават в срок до 31.03.2015 год. докладни записки до Председателя на Общински съвет-Дупница за финансово подпомагане. От 31.03.2015 год. до настоящия момент Общински съвет Дупница не е предприел необходимите действия за разпределение на средствата, предвидени в бюджета за финансиране на спортните клубове. Това създава пречки за нормалното функциониране на самите спортни клубове, които съобразно Нормативната уредба, действаща в Община Дупница разчитат на финансово подпомагане от Общината, съобразно постигнатите от тях спортно- технически резултати. Съгласно чл.25, т.4 от ЗНСМА Председателя на Общински съвет координира работата на постоянните комисии. Доколкото към настоящия момент липсва становище, свързано с разпределение на средствата за 2015 год. апелирам към Вас в най-кратки срокове да осъществите своите правомощия, като в изпълнение на вменените Ви законови задължения свикате ПК по “Образование, култура, спорт, туризъм, младежки дейности,международни отношения и връзки с НПО”  и възложите на същата да разгледа въпроса за финансиране на спортните клубове за 2015 год.", се казва в писмото до Костадинов.

Сесията на ОбС-Дупница е насрочена за този петък – 8 май, но докладна за разпределението на парите за спортните клубове отново липсва. Единственият вариант е, ако Комисията успее да се събере и разгледа резултатите, да входира извънредна докладна за разглеждането й.

Още по темата : Комисията по спорт разпредели парите на клубовете в Дупница

Print Friendly

7 Коментари на СЛЕД СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ! И Методи Чимев скочи на ОбС-Дупница, пита ги защо им бавят парите

 1. Ама какво искате бе хора.Шопов е ангажиран с бриджбелота а на Асен Илиев му е по важна сладкарницата и как да изкара пари за дъщеря

 2. си и мажоретките с копито се занимава.Парите за семейния бюджет са цел номер едно

 3. Цялата спортна комисия са едни мързеливци и мошеници.Имат само едно нещо да свършат в годината и не го правят. А Асен Илиев го интересува само откъде може се облагодетелства лично.

 4. Цялата спортна комисия са едни мързеливци.Имат само едно нещо да свършат в годината и не го правят. А Асен Илиев го интересува само откъде може да се облагодетелства лично.

 5. Подкрепям спортуването за здраве и искам условия из паркове и градинки за спорт за кеф, но профи спортистите и клубовете да се финансират сами, иначе ЗАКРИВАЙ! Проста бизнес логика байче, много повече заслужават шампионите по информатика, математика и др. науки, защото възвръщаемостта от техните знания е голяма

  • Анонимен // 06.05.2015 в 0:23 // Отговор

   Е ако поне четеше малко или се интересуваше всъщност или дори само да бе попитал щяха да ти кажат тези пари за къде са – само за школите,успехите са на база юноши,девойки,няма профита.Така че хубаво е да се изказваш ама по теми по които имаш предварителна подготовка

 6. Не си плащам данъците за „профи спиртисти“

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien