След повече от два месеца карантина: Детските градини в община Дупница отвориха врати!

След повече от два месеца на карантина, от днес 26 май отвориха врати детските градини в общината. Не се наблюдава голям наплив и повечето родители са се вслушали в съвета на министър Вълчев  – при възможност да оставят децата вкъщи.

Част от родителите са заявили, че ще пуснат децата в детските градини от 1 юни. За днес, 26 май ситуацията в общинските детски градини е следната: в ДГ „Калина“ – 60 деца; в ДГ Слънце“ – 13 деца; в ДГ „Зора“ – 57 деца (30 деца в основната сграда, 11 в „Таушаница“ и 16 в Самораново); в ДГ „Детелина“ – 30 деца (15 в основната сграда и 15 в село Бистрица); в ДГ „Мечта“ – 43 деца (27 в основната сграда, 6 във филиала до „Хо Ши Мин“ и 10 в с. Джерман) и в ДГ „Радост“ – 45 деца (29 в с. Яхиново, 3 в село Червен брег и 13 в с. Крайници).

По указания на РЗИ децата не са в смесени групи и средния брой на децата е 6-7 в група. Това дава възможност за спазване на всички препоръчани от Министерството на здравеопазването и МОН противоепидемични мерки. Общината е изпратила и допълнителен медицински персонал в детските градини, който да помага при провеждане на сутрешния филтър.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien