СЛЕД 4-ГОДИШНА БОРБА! КЕЧ-а става собственост на Дупница, университет и хипермаркет го искали

След 4-годишно ходене по мъките, Община Дупница е на път да придобие собствеността върху един от най-атрактивните имоти в града, информират от пресцентъра на Общината. Бившият КЕЧ-а, който се намира в непосредствена близост до Военната болница в града вече премина в ръцете на Областна управа и не е собственост на Военното ни министерство. 28 сгради, разположени върху 13 дка представлява КЕЧ-а, чиято данъчна оценка през 2011 година бе 1 217 013,40 лв.

Преди 2 години Военното министерство се опита да спре процедурата по прехвърлянето на имота към Община Дупница и да го продаде, но така и не успя. Най-рано придобиването на имота ще стане следващия месец, тъй като трябва и решение на Общински съвет-Дупница, който да даде съгласие за придобиването.

chimev"Голяма борба беше през тези години, но се преборихме. Вече спокойно мога да кажа, че сме на финалната права. Военните имоти са прехвърлени към Областна управа. Всеки момент очакваме решение на Министерски съвет, с което пък те да прехвърлят КЕЧ-а на Община Дупница. През тези години интерес имаше към КЕЧ-а с най-различни инвестиционни намерения – от изграждането на филиал на елитен университет до много голям хипермаркет и други. Имал съм не една и две срещи на тази тема. Това е изключително мащабна придобивка за града, която разкрива много и най-различни възможности", коментира кметът инж.Методи Чимев. "Вече изпратих към министъра на регионалното развитие г-жа Лиляна Павлова едно от нашите инвестиционни намерения с конкретен въпрос за съдействие, а именно намиране възможност за финансиране. Надявам се съвсем скоро да получа положителен отговор и да зарадваме обществеността в града. Нека инвестиционното намерение не го разкривам, докато не бъде сигурно, че можем да го реализираме. Вече сте се убедили, че напразните обещания не са в стила ми", допълни инж.Чимев.

Print Friendly

4 Коментари на СЛЕД 4-ГОДИШНА БОРБА! КЕЧ-а става собственост на Дупница, университет и хипермаркет го искали

  1. Ще се продаде на поредната верига и край. Тая община остана ли нещо нейно или не.

    • Защо и е на общината? Така хем някой влага пари и се грижи, хем плаща данъци. Чукни се малко

  2. Хубаво е да четеш а не само да дърдориш. Пише че има намерение от общината и чакат от Павлова положителен отговор за финансиране. Тоест ТО СИ ОСТАВА НА ОБЩИНАТА. Аз съм на друго мнение че трябва да бъде дадено на някой университет за филиал или за друго което ще разкрие свободни места. И да те светна Билла се стягат да отварят магазин. Ама на на Кеча а в подземието на Гума. Айде много ти здраве

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien