След 2020-а година 5 общини от региона минават под шапката на Дупница, ето кои са те

5 от малките общини в региона най-вероятно ще преминат на управление към Община Дупница след 2020 година, когато се очаква да стартира реформата по ново териториално деление на общини и области. Тази промяна е задължителна, за да отговаря България на изискванията на Европейския съюз. Основните критерии са брой на населението и видът на предлаганите административни услуги. За предстоящото разпределение на общините обяви и министър Лиляна Павлова по време на форума "Региони в растеж" край Бургас.

Към настоящия момент се предвижда, общини с население под 10 000 да не бъдат такива, а да бъдат "прилепени" към по-големи, който да бъде административния център. С оглед на това условие Сапарева баня, Бобошево, Кочериново, Рила и дори Бобов дол ще станат част от община Дупница. Миньорската община е на кантар, защото последното преброяване отчете население от близо 9700 жители, а тенденцията в последните години е към трайно намаляване.

Както е известно, ще има промени и в броя на областите, но още не е ясно на какъв принцип ще се случи това.

Print Friendly

1 Коментар на След 2020-а година 5 общини от региона минават под шапката на Дупница, ето кои са те

  1. радко пиратко // 07.07.2016 в 15:42 // Отговор

    Ема в цяла Европа е така всичко се прави по интернет.По един офис в градовете и толкова.А сега раздута администрация за какво за нищо.Освен заплати да вземат.Трекляно са община с 900 човека население от които 85 % са на възраст над 70 години ама общоински съвет администрация даже работна ръка си вкарват от Кюстендил

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien