СЛЕД 1,5 ГОДИНИ ЧАКАНЕ! В Сапарева баня показаха уважението си към българските символи

Българският трикольор е вече в средата.

Повече от година и половина чакахме ръководството на Община Сапарева баня да покаже елементарното си уважение към символите на България, но това така и не стана. Още през месец май миналата година, чрез наши читатели подали сигнала, уведомихме кметския екип на града, че са в разрез със Закона за държавния печат и народното знаме, като отчитахме, че това е направено не с умисъл, а от незнание на някой чиновник, за което информирахме тогава (вижте ТУК и ТУК). Припомняме, че на официалните пилони пред Общинска администрация, българския трикольор не бе монтиран в средата, както задължава протокола при нечетен брой флагове, което бе демонстрация на неуважение.

На наше позвъняване тогава, ни бе троснато отвърнато от нелюбезна тогава служителка с "Казала съм на кмета. Не ни занимавайте с глупости". А когато не уважаваш един от САМО трите символи на собствената си държава, то какво уважение да очакват гражданите, които дават заплатите на такива хора, и от които очакваш да спазват законите. И ако някои приемат това като досадно заяждане, тук въпросът стои до морал и принципи, защото ако управляващите нямат уважение поне към Държавата, то нищо хубаво не ни чака и в следващите 26 години.

Година и половина по-късно, тази "глупост" вече не съществува. Още в понеделник, новоизбраният кмет Калин Гелев се оказа, че е заповядал да бъде монтиран националният флаг, където му е мястото. "Да, това бе едно от първите неща, които разпоредих. Ако кмет, съветници и въобще всички, които участваме в управлението на един град или община и не уважаваме символите си, то нямаме въобще място тогава в тези структури. Знаете, че през войните хората са умирали, но не са позволявали пленено знаме на Родината, а какво остава в днешни дни да допускаме подобно отношение. Все пак трябва да бъдем първо патриоти", лаконичен бе Гелев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien