Славчо Пеев: Изказването на Костадин Костадинов е политическа интрига

Директорът на ОбДТ „Невена Коканова” Славчо Пеев отвърна на упреците на общинския съветник Костадин Костадинов като определи изказването му за политическа интрига. Припомняме, че преди броени дни, на редовно заседание, Костадинов отправи безпощадна критика за получаваните финансови средства на община Дупница от спортните клубове и актьорите на ОбДТ „Невена Коканова”. Той определи разходвания бюджет за 2015 г. като „комунистически” и попита каква работа вършат спортистите и артистите.

В отговор днес директорът Пеев отвърна : „Само в някои африкански държави се говори да няма спорт, да няма култура. Дупнишкият театър надрастна своето предназначение. Ние изпълняваме всичките си задължения.

Директорът, заедно с актьора Иван Иванов, подчертаха, че само пиесата им „Г-н Ганьо Балкански” е изиграна близо 100 пъти, и че няма театър, от ранга на дупнишкия, който може да се похвали с такъв успех. В изказването си те акцентираха върху това, че към момента имат 4 действащи пиеси, които се представят и в други градове. Те наблегнаха и върху успешните турнетата в Канада, Америка и Германия, където представиха дупнишкия театър и пожънаха успех. Пеев припомни, че през септември месец се прибраха с награда от международен фестивал, провел се в Крива Паланка. Директорът  припомни, че Костадинов, като бивш председател на ОбС Дупница, лично го е поканил в кабинета му, за да ги попита от какво имат нужда и как се справят. Той изтъкна, че Костадинов, дори, в одитния доклад не е вписал някакви сериозни забележки относно извършваната дейност на театъра.

„Аз недоумявам защо е това отношения. Точно по комунистическо време такива като него питаха артистите какво работят”, сподели директора като припомни, че театъра е с над 100-годишна история, а сцената и името на Невена Коканова за него са святи. „Определям изказването на Костадин Костадинов като политическа интрига. Нямам представа какво се цели.” , допълни Славчо Пеев.

Актьорът Иван Иванов беше поставил на сцената част от сценария, който Костадинов трябва да научи, като отправено предизвикателство от него, за да предобие реална представа за обема на работа на театралите. Актьорът покани чрез медийте Костадинов, поне един път, да присъства на театрално представление.

14568973_10207135351848704_1003093215_n

Print Friendly

2 Коментари на Славчо Пеев: Изказването на Костадин Костадинов е политическа интрига

  1. На Коце му намалете дажбата от общинския бюджет ! Малко е напълнял!

  2. Костадинов като гледам въобще не се е преработил, а по скоро оял.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien