Слагат пешеходен светофар при полицията в Дупница и светофарни уредби с ЛЕД-светлини

Във връзка с промяна на организацията на движение на кръстовището между улици “Цар Освободител” и “Хан Аспарух” при преустройството му в кръстовище с кръгово движение се променят и някои от сигналите на светофарната уредба на кръстовището при ГУМ в Дупница, информират от пресцентъра.

Удължава се времето за пропускане на автомобили по основното направление по ул. ”Княз Борис І” за и от ж.к. “Бистрица”, като успоредно с него ще се разрешава завиване надясно за идващите от кръговото кръстовище в посока “Минчов площад". Водачите на МПС ще се движат заедно с пешеходците пресичащи ул. “Св. Ив. Рилски”, но давайки им предимство.

На следващ етап на пешеходната пътека при полицията ще бъде поставен пешеходен светофар с цел намаляване задръстванията при движение на МПС при разрешаващ сигнал, но даващи предимство на пресичащите по пешеходната пътека. В пиковите часове на деня се получаваше "тапа" в този отрязък и се създаваха предпоставки за задръствания и ПТП-та.

Община Дупница предвижда подмяна на светофарните тела на кръстовището при пътен възел “Байкал”, допълват от кметството. Намерението е да бъдат поставени ЛЕД светлини, с което се цели намаляване разходите за електроенергия и подобряване на качеството на излъчваните светлинни сигнали от светофарните секции. Ще се преработи и циклограмата на светофарната уредба с цел оптимизиране на времената за преминаване през кръстовището при очаквано увеличение на трафика на МПС в следващите месеци заради предстоящото отваряне на "Лидъл".

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien