След повече от 30 години! Слагат край на свободното „плуване“ на фекалии в село Самораново

Дългогодишен “миризлив” проблем на жителите на село Самораново ще бъде разрешен до 2 месеца, информират от общинския пресцентър. Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев сключи договор за изграждането на затворен мръсен канал, който повече от 30 години трови с миризмите си хората в района на ул “Й. Дотин”. В момента каналът е открит, миризмите са ужасни, а гледката от "плуващи" фекалии в непосредствена близост до детска площадка и парк на селото е отвратителна. “Още миналата година на приемната ми в Самораново хората се оплакаха от този канал и поех ангажимент при първа възможност да разрешим проблема. Комисията, която огледа селата също препоръча час по-скоро да го ремонтираме и да не чакаме финансиране по някой проект през някоя от следващите години. Затова форсирах нещата и в края на май трябва да приключат всички дейности”, обясни инж. Чимев.

160 метра бетонни тръби ще бъдат положени и каналът закрит. Сумата на договора със софийската “Инженеринг Строй БГ” е за 9814,40 лева без ДДС.

След полагането на канала, от Общината възнамеряват да възстановят напълно и въпросната детска площадка, уточни зам.кметът по социалните дейности Крум Милев. Ще се търси финансирне и за парка в селото.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien