Скастриха селските кметове от дупнишко

Призовавам всички съветници тук, да използват всякакво лоби, каквото имат, за да успеем да осигурим финансиране за проектните ни предложения за селата. С този апел от трибуната на Общински съвет-Дупница инж. Методи Чимев се обърна към местните парламентаристи. “Заложени са 5 млн лева и знаете, че желаещите са много. Няма значение партия, който както може да помага”, обърна се към градските първенци дупнишкия градоначалник.

Общинските съветници гласуваха единодушно предложените два варианта, които да бъдат входирани в Министерството на инвестиционното намерение. Крайният срок изтича днес в 17 часа. Първото искане е за ремонт на площада на село Бистрица, рехабилитация на тротоари в с. Джерман, рехабилитация на тротоари в с. Крайници, ремонт на спортен комплекс в Самораново, реконструкция на детска площадка и алейните подходи към нея в Червен брег, ремонт на площада в Яхиново и реконструкция на детска площадка в Баланово.

Второто искане бе за ремонт на читалището в село Бистрица, ремонт на съблекалните на стадиона в Джерман, ремонт на ЦДГ “Вяра, Надежда, Любов” в Крайници и ремонт на кметството в Самораново. От първоначално обявения списък бе включен и ремонт на съблекалните на стадиона в Яхиново, но то бе извадено, тъй като се оказа, че не било допустимо. Общинският съветник от ОДБ Вергил Кацов веднага скочи срещу това и потърси обяснение: “Казано ли е на кмета на Яхиново, че няма как това да се реализира? Няма го него тук, за да го попитам… всъщност нито един от селските кметове тук и затова питам вас, г-н Чимев”. Отговорът от служител на общината изготвящ документацията бе, че Владимир Боцев не е дал друго предложение, което да замени въпросното. “Обръщам внимание, че писмото, с което ни уведомяват за тази възможност за финансиране е от 11-и този месец. Реагирали сме веднага. След разговори във формат заместник-кмет, служители от ТСУ и отдел “Строителство” и всеки един кмет, сме предложили тези варианти. Това са преценили кметовете по населените места, че са най-належащите проблеми”, отговори Чимев. Оказа се, че недопустимо до това финансиране е и намерението за ремонт на читалището в Бистрица, тъй като то не е изцяло общинска собственост, а има и частен интерес. Това наложи включването на детската градина в село Джерман за финансиране. Всеки един от двата варианта е на общо стойност 450 000 лева с ДДС.

Общинските съветници пък изразиха недоволството си от отсъстивето на абсолютно всички кметове на селата при разглеждането на въпросната точка. Кметовете и кметски наместници бяха до средата на сесията, след което поединично напуснаха и "проспаха" именно точката касаеща населените им места.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien