СКАНДАЛЕН КРАЙ! ОбС-Дупница отряза 2 млн. евро за селата след бойкот от БСП и ОДБ

Настоящият Общински съвет-Дупница влезе в черната история на местното управление с безпрецедентното си отношение към селата. Днешната сесия на местния парламент трябваше да отвори вратата към проекта за 2 млн. евро през Програмата за развитие на селските райони, но това не се случи. В крайна сметка губещи в случая се оказаха жителите на селата.

На миналата сесия по предложение на Костадин Костадинов от ОДБ докладната за присъединяването към МИГ-Разметаница от Бобов дол бе отложена за следващо заседание, като срещу това гласуваха само групата на ГЕРБ и независимия Методи Стойнев. След писмо от Министерството, че отговорът на ОбС-Дупница трябва да бъде внесен до 14 септември, последва светкавично писмо от кмета Методи Чимев до председателя на ОбС и лидер на БСП Станислав Павлов за свикване на извънредна сесия.

В 10 часа днес в заседателната зала на Общински съвет-Дупница се явиха точно 15 местни избранници, а за кворум бяха необходими 17. Целите групи на БСП и ОДБ и гравитиращи към тях съветници бойкотираха днешната сесия и местата им в залата останаха празни.

По правилник, председателят на ОбС Станислав Павлов трябваше да обяви отлагане с 30 минути, и ако отново няма кворум да обяви провала на заседанието. Павлов обаче не го направи и обяви краят на заседанието. Последваха словестни престрелки от Павлов, Методи Стойнев и Матей Попниколов, но в крайна сметка най-лошото се случи и селата бяха лишени от 2 млн. евро.

В залата бяха част от кметовете и кметски наместници на селата, които не скриха разочарованието си от демонстрираното поведение на отсъстващите, което коства развитието на селата и наливането на сериозни пари за подобрения в тях.

По една или друга причина отношението си към селата показаха следните съветници с неприсъствието си днес: Първан Дангов – независим, Лорета Николова, Костадин Костадинов, Вергил Кацов, Стоян Шушков, Ени Лефтеров от ОДБ, Силвия Овчарченска от НДСВ, Илиянка Пилева от ГЕРБ, Йонко Гергов, Владимир Владимиров, Марио Кирилов от Лидер и цялата група на БСП – Асен Башленски, Асен Илиев, Александър Анин, Иван Шопов, Маргарита Илинска, Георги Пехливански и Чавдар Милошев.

Print Friendly

14 Коментари на СКАНДАЛЕН КРАЙ! ОбС-Дупница отряза 2 млн. евро за селата след бойкот от БСП и ОДБ

 1. Това е падение и срам за политиката в Дупница.Бсп и мафиотската структура на Коце Балоно се подиграха с 15 хиляди жители от селата.Хак да ви е престъпни отрепки.Хич не идвайте в селата.Мръсдни гадове

 2. Тези 18 боклучета им запомнете имената и като дойдат да ви агитират да ги заплювате.

 3. БСП съветниците „ЗАКОПАХА“ кандидата си за кмет д-р Иван Ибришимов

 4. един кмет мъжкар // 14.09.2015 в 15:23 // Отговор

  Кметът на Бистрица, който пръв и най-шумно реагира срещу отлагането на докладната още на предишната сесия, днес бе в прединфарктно състояние. След като получил обещание от партията си – БСП, чиито кмет е, че внасянето на проекта няма да бъде провалено, днес Васил Бански се оказа излъган.

  „Вече ми идва не партийната книжка да си хвърля (миналата седмица се появи слух, че Бански е напуснал БСП заради случая), а всичко да хвърля! Оставете ме мене, аз няма повече да съм кмет, но те излъгаха хората. Последният човек съм, който би тръгнал да защитава ГЕРБ, но упреците са безпочвени. Аз лично обикалях от врата на врата да моля земеделските производители и фирми да се включат в проекта. Знам как тези фирми са избрани – никой друг не искаше. Ами като не искат, какъв е сега проблема? Даже Костадинов от ОДБ ме упрекна, че аз имам интерес – какъв интерес, като нито съм от ГЕРБ, нито повече ще съм кмет. Искам селата да са по-добре, а днес те зачеркнаха 16 села.
  Аз ще съм първият, който ще пита всеки политик, който ще дойде в Бистрица да агитира – защо го направи?” коментира за DenNews.bg Бански.

 5. до Жоре Пехливански // 14.09.2015 в 16:34 // Отговор

  Пехливански къде се скри и ти бе миш.Уж се репежеше пред блока а те отнема и теб.Е такива сте у твоа БСП.Пред нас сте лицемери.Същия си като тея плехундерите и Чавдар.Вървете им по гайдата още.Ай сектир и бегайте да се гунувате и цаливате с Коце

 6. Честито, другари партийци и на вас, бивши комунисти, останали в сърцатата си червени. Егоизъми простотия!това сте вие. Майната им на хората, щом за нас няма келепир… Самоубихте се днес. Дори и в спомените ни няма да живеете.

 7. Не ви ли е срам другари. Засрамете се от семействата на хората в селата, чийто бащи и деди са загинали на фронта. Вие обрекохте наследниците им и още 15 000 жители по селата на изчезване. Вие унижихте социализма и се продадохте. Предателите не ни трябват, а вие направихте точно това. Предадойте народа

 8. Жалки червени мекерета!!! Предлагам сега общинските съветници от БСП И ОДБ да отидат в селата и да обяснят на хората как ги лишиха от шанса да направят селата по- добри места за живеене? Само да внимават, че ще ги понахранят със сурови яйца и малко презрели доматки и то съвсем заслужено тези червени безсрамни гниди

 9. дупничнин // 14.09.2015 в 19:50 // Отговор

  Но защо е тази истерия?Круме и Красе Крантов си сложили техни фирми да крадат,пък сега виновен Павлов-това звучи смешно!Да попитам защо в последния момент се внася тази докладна-защото трябва да мине между капките!ПОЗДРАВЛЕНИЯ за Г-н Павлов това е достойно поведение,всички крадци да бъдат разобличени!

 10. Дупница 2015 // 14.09.2015 в 20:16 // Отговор

  ТИЯ ЛАЙНАРИ ДОЛНИ – Първан Дангов, Лорета Николова, Костадин Костадинов, Вергил Кацов, Стоян Шушков, Ени Лефтеров, Силвия Овчарченска, Илиянка Пилева, Йонко Гергов, Владимир Владимиров, Марио Кирилов, Асен Башленски, Асен Илиев, Александър Анин, Иван Шопов, Маргарита Илинска, Георги Пехливански и Чавдар Милошев – НИКОГА ПОВЕЧЕ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!! а СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГИ ИЗГОНИМ И ОТ ГРАДА!!!

 11. Старогражданин // 14.09.2015 в 20:24 // Отговор

  Еееее 4 години се нагледахме на кражбите на Круме,Красе на пиянските истории и простотии,зам.кметове с тениски на работа,но както изглеждат така и работят крадливо племе вън от общината!Адмирации за Павлов,намери се свестен председател на общински съвет да разобличи мошениците!УСПЕХ на Павлов!

 12. На Кръстовден дупнишките социалисти/комунисти и бандата помияри около Кацов и Коце извършиха престъпление срещу Дупница и гнусно дело! Но какво да искаш от потомци на бандити и неверници като тях?

 13. член на ГЕРБ // 14.09.2015 в 23:10 // Отговор

  Точно така е Красе Георгиев и Круме Милев окрадоха и общината и европейските пари и изядоха изпиха парите и направиха за 4 години вилите в с. Бистрица на гърба на данъкоплатците!

 14. гербаджия // 15.09.2015 в 20:37 // Отговор

  Точно така е Красе Георгиев и Круме Милев окрадоха и общината и европейските пари и изядоха изпиха парите и направиха за 4 години вилите в с. Бистрица на гърба на данъкоплатците!И сега Павлов им бил виновен!Предлагам Круме и Красе да ги канонизираме като светци на Дупница!БОКЛУЦИ!!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien