СКАНДАЛ! Запорираха сметките на Община Дупница за 440 хиляди лева

Неприятна коледна "честитка" получиха в Община Дупница. В "поздравлението" се казва едно – запор на сметките, след като пернишката фирма “Флорс” ЕООД спечели делото пред Софийски апелативен съд. Общата сума, която ще влезе в сметките на фирмата спечелила по време на предишния кметски екип поръчката за озеленяване на града е 437 992,59 лева, съобщават от пресцентъра на Общината. “Бесен съм. Такова чудо няма никъде по света. Не знам как да нарека подобно действие. Заместник кмета Олга Китанова разговаря с фирмата за разсрочено изплащане в период от 1 година, но получихме отказ. Всеки знае какво е финансовото ни дередже и досега сме се оправяли, като сме срещали и разбиране, но сега такова не получихме. Оправяме наследените бакии, като ние си знаем как и с какви усилия и трудности, но сме коректни при разплащанията. И всичко е за сметка на дупничани и подобряването на града ни. За пореден път, заради умишленото може би нехайство на някой, или от други подбуди-общината и самите жители се превръщаме в заложник на фирмени, или по-точно на финансови интереси. Този акт бих го нарекъл варварско престъпление спрямо дупничани. Отдавна алармираме за тези подводни камъни, които изскачат един след друг. Досега сме имали общо 6 запора за суми до 20 000 лева, но това сега е направо кощунство”, заяви кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

“Искам да успокоя директорите на училища и детски градини, че този запор по никакъв начин няма да повлия върху тях. По закон, държавните субсидии не подлежат на такъв запор, така че плащанията към тях ще продължат. Всички собствени приходи обаче ще се изпаряват от сметката на Общината. Ще обжалваме решението на САС пред ВКС, но това не спира изпълнението на решението. На всички наши “доброжелатели” искам да разберат само едно единствено нещо – ще се изправиме от прахта, ще се изтупаме и ще продължим напред. Трудно, стъпка по стъпка, но пак ще се оправиме”, заключи градоначалникът.

За 2-те години управление на този кметски екип има заведени искове за около 4,5 млн лева, информират още от пресцентъра. Сред най-големите са – почистващата фирма “Шеле”, с която бе подписано споразумение и бяха изчистени задълженията в размер на 2,1 млн. лева. Благоевградската “Галчев инженеринг груп” също спечели дело за ремонта на басейните в парк “Рила”, както и за грубия строеж на детска градина "Мечта", като и с тях има сключено споразумение за разсрочено плащане на 621 000 лева во главе с всички разноски. Другият голям иск, потърпевша по който отново е Община Дупница, е от консултантската фирма “Юнайт Консултинг” ЕООД. Кюстендилският окръжен съд им присъди претенцията в размер на 327 176 лева за извършени консултантски услуги по договор за изготвяне на европроекти за енергийна ефективност на училищата и рехабилитацията на пътищата. Общината оспорва този иск с мотив, че от фирмата така и не са представили справка от Министерство на регионалното развитие и благоустрояване за входираните проекти, както и че въпросните услуги на фирмата не са фактурирани.

 

Димитър Икономов

Print Friendly

4 Коментари на СКАНДАЛ! Запорираха сметките на Община Дупница за 440 хиляди лева

  1. Какво ще рече това? Няма пари за заплати няма пари за нищо… Кой докара тая фирма у Дупница

  2. Честито на печелившите агент Тони Галеви Янев и компани.Честито и на губещите-Чимката и дупничани.Да чакаме онви коледни картички хахаха гаси идиотизма

  3. rfbhwshgwshws

  4. Ивкони общината страда заради теб,Милев и Гущеров. Иди си! Хората от Дупница не те обичат. Ти марионетка на ДПС и ГЕРБ

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien