СКАНДАЛ! Полицаи и частен съдебен изпълнител нахлуха в ТВ7, журналистите се бранят с жива верига

Полицаи нахлуха в офиса на ТВ 7 в опит да спрат излъчването на телевизията, съобщиха на живо. Екип от редакцията на телевизията показа как частен съдебен изпълнител и полицаи са в офисите на медията. Униформени от Охранителна полиция обикалят по сървърните помещения и етажите на телевизията. Безпрецедентен опит за спиране на излъчването на медията, коментираха журналисти. "Изпълняваме разпореждане на ръководството", заяви униформен, запитан от журналист, който се намира в телевизията. Помощник-съдебен изпълнител не бе допуснат да влезе в сървърното помещение на телевизията.

По инструкции, а не по ред се осъществява спирането на излъчване на ТВ 7, каза водещият на новините. Всеки момент ще бъдат спрени сървърите и се очаква сигналът на телевизията да спре. "Казват, че извършват съдебни действия", коментира действията на полицията водещият на новините.

Преди минути частен съдебен изпълнител, полицаи и 30-ина души с анцузи влязоха в сградата на телевизията. Те се устремиха към сървърното помещение, коментира от сградата на телевизията репортер. Частен съдебен изпълнител и полицаи са в помещението, където е архива на телевизията. Доближавайки "момчетата с анцузите", репортерът ги запита кой ги е извикал. "Не знаем кой ни е извикал, казаха да сме тука, за да изнасяме. Стоим тука 10 души, частна фирма сме. от 8:30 сутринта сме тука", каза младеж.

Айти специалист на банка заяви, че се намира в сградата на телевизията, за да окаже съдействие на компютрите. Любомир Огнянов се опит да влезе в сърварното помещение отново, но не бе допуснат там. Кристина Димитрова е частният съдебен изпълнител, по чието разпореждане полицаи са нахлули в телевизията. Тя бе показана от ефира на телевизията.

От Камарата на частните съдебни изпълнители заявиха за news.bg, че такъв частен съдебен изпълнител няма регистиран.

Пред сградата на телевизията има и спецполицаи, оборудвани с каски и бронежилетки. В 13:40 часа хамалите влязоха в сградата на телевизията. Началникът на 6-то РПУ Стоян Узунов също е в сградата на телевизията. Той отказа да даде ясен коментар. "В момента ковем история. 20 години съм журналист, не мога да повярвам, че телевизия може да бъде спряна по този начин", каза Валя Войкова. Кирил Благоев, изпълнителен директор на телевизията коментира: "КТБ чрез частен съдебен изпълнител искат да изземат техника по опис. В началото на деня започна разговор с представител на банката, изведнъж по нареждане, представители на банката решиха, че трябва да започнат от сървърите, от сърцето на телевизията. По този начин ще увредят имущество на телевизията за 10-ки милиони. Имат задание да спрат излъчването на телевизията – КТБ. От първа позиция по опис, изведнъж решиха, че ще почнат от 130-та позиция. Синдиците на КТБ са правили този опис.

От 9 часа разговаряме с представител на банката, обясни Благоев, а в същото време Николай Колев- Босия без да знае кой говори, го обвини, че иска да наруши свободата на словото. Циркът ще продължи поне още 2 дни. Категорично телевизията ще продължи да работи, каза Благоев. Още една група може би частни съдебни изпълнители, синдици, опита се да разгадае кой влиза в сградата на телевизията репортерът, който коментира на живо случващото се в ТВ7.

"Държавата на анцузите", обобщи коментаторът ситуацията в телевизията. Той изрази опасение, че хамалите едва ли могат да различат каква е техниката, която трябва да пренесат и че е възможно да бъде изнесена и техника, необходима за излъчване. Изнасят камери, с които се е излъчвало реалити "Къртицата" и "Музикална академия".

Програмният директор на телевизията каза, че информацият в сървърите е обект на лицензионни права. Тя не е ипотекирана, тя е интелектуална собственост. Или някой не разбира от интелектуална собственост, или не знае какво се съхранява на сървърите. Машините може да са ипотекирани, но върху тях има много скъпа информация", каза програмният директор.

В 14:05 часа репортерите се хванаха ръка за ръка в жива верига, за да опазят работното си място.

Източник: news.bg

Снимка: БГНЕС

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien