СКАНДАЛ! Купуването на гласове в Дупница върви с пълна пара. bTV разкрива купувачите и партиите на 5 октомври

Пет дни остават до изборите и наддаването за ромските гласове в махалите на град Дупница започна. Зрители на bTV сигнализираха и настояха полицията да отиде на проверка и да спре търговията, която включва дори предизборно покриване на вересиите в магазините.

Борбата за всеки глас в ромските махали на града е в ход. 100 000 лева е инвестицията, направена тук за тези избори. Един глас се оценява на 50 лева, а за подсигуряването му местният дилър получава 20 от конкретната политическа сила.

„Идват такива които на теб ти дадат 50 лева на той на оня идват оттам и им две три момчета, които взимат парите на кой дадат, на кой не дадат (…) Епа от тука са – ние ги знаем. С една лека кола идва едно момче чека ги и вика тебе или мене те парите – три четирима са и ти си ми дружка ти си им рода – е ти парите за тоя ще гласуваш – по 50 лева", разказва мъж.

Местните политически сили твърдят, че са чували за купуване на гласове, но отричат те да са купувачите. От магазините и складовете за хранителни стоки обаче свидетелстват, че вересиите от последните седмици са покрити. Много от ромите са получили пари и за да играят в кварталното казино.

В Дупница има 6 ромски махали с общо 3 хиляди имащи право на глас. При ниска избирателна активност и 1000 гласа са решаващи за резултата от изборите в общината.

BTV съобщи, че ще разкрие кои са търговците на гласове и партиите – купувачи, на 5 октомври, когато ще бъдат излъчени най-вероятно и уникални кадри със скрита камера.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на СКАНДАЛ! Купуването на гласове в Дупница върви с пълна пара. bTV разкрива купувачите и партиите на 5 октомври

  1. Вуковски изгоре с парите за ДПС и Станиславчо от БСП също ще го издадат. Тия изгореха в видието

  2. E zashto chak na 5 , da go pusnat videoto po rano . Ili shte izchakat da vidat koi shte specheli .

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien