СКАНДАЛ! Д-р Пламен Соколов обяви, че полицията мери с двоен аршин. Динев го засече: Талонът ви е отнет, но шофирате

Голям скандал се завихри на днешната сесия на Общински съвет-Дупница. Най-горещо стана, на точката по изслушване шефа на РУП-Дупница Борислав Динев. Полицейският началник започна съветниците със състоянието в общината и отчете разкриваемост от над 50% на престъпленията, което е над средното за страната. Динев представи подробно статистически данни за състоянието през миналата година, както и за настоящата по месеци. Последваха въпроси от местните парламентаристи, и диалогът вървеше съвсем нормално. Така се стигна до темата за паркирането, като Динев обясни, че е За закупуването на "паяк", който имал голям ефект в Кюстендил. "По закон, когато се установи автомобил неправилно паркиран, колегите от КАТ трябва да съставят акт на водача, който е в превозното средство или около него. Но шофьорите използват една хитрина и чакат полицейския автомобил да си тръгне и едва тогава се качват отново на автомобила. Що се отнася до глобите на такива водачи, аз съм привърженик на максималните глоби и когато такива са в моите правомощия, налагам най-тежката санкция. Не е правилно да се мисли, че полицаите са виновни, за това, че някой гражданин, наш роднина или приятел е паркирал неправилно. Затова апелирам и самите общински съветници plamen-sokolovда дават пример и говорят с хората", апелира Динев. Разговорът вървеше спокйно, докато на микрофона не излезе д-р Пламен Соколов. Първо отправи забележка, че в района на детелината, полицейските коли са паркирани срещу движението и се зачуди как обръщат автомобила за движение, като създават предпоставки за ПТП. Динев му отвърна, че полицейските коли са със специален режим на движение и имат право. Тогава последва и атаката на д-р Соколов. В прав текст, той обяви, че полицията мери с двоен аршин, по отношение на паркирането. "Паркинга до Общината се ползва от служители на администрацията, паркинга пред полицията също се ползва от Ваши служители, както и паркинга при съда, който ползват съдии и прокурори като има дори и бариери. С какво те са по-различни от всички наши съграждани. Или трябва да има синя зона за всички или за никой", отправи остра критика към Динев бившият кмет. Полицейският шеф обяви, че поради тази причина, само от началото на годината е наказал 7 служители на КАТ, но хвърли бомбата в следващия момент с отговор към Соколов: "И вие г-н Соколов, нямате право да карате в момента, но карате колата си. Отнета ви е книжката и нямате право да шофирате по закон. Имате и акт повече от месец, но не сте го платили". Това разбуни духовете в залата, като Соколов реагира, че книжката му е в него, но Динев се поправи, че става въпрос за талона. С този диалог, изслушването на Динев приключи, а видимо объркан Соколов побърза да настигне излизащия от залата на ОбС Динев и в кулоарите на Общината продължиха споровете си.

Print Friendly

6 Коментари на СКАНДАЛ! Д-р Пламен Соколов обяви, че полицията мери с двоен аршин. Динев го засече: Талонът ви е отнет, но шофирате

  1. E на това се казва да станеш за резил.

  2. гражданин // 20.05.2016 в 14:52 // Отговор

    В случая е много прав Соколов защото полицаите са си превърнали пред Гум като тяхна собственост и си паркират където искат а и си пресичат както си искат.В съда също си паркират на паркинга който не им е ведомствен.Общинарите са същите при общината.За това е прав Соколов.Ама е смешно точно той да повдига въпросът при условие че кара без да има право.И наистина е двоен аршин защото полицаите го допускат да кара.

  3. Пламенчо потвърди приказката че който нож вади от нож умира

  4. А за какво са у взрли талона знаете ли?

  5. Без причина не се пишат актове и не се взимат талоните на колите! 🙂

  6. Д-р Соколов има и пропуск да паркира на места за инвалиди???

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien