Силен ход на правителството. Закона за хазарта мина

Законът за хазарта най-накрая мина в пленарна зала.

С общо 110 гласа "За" народните представители приеха законопромените в Закона за хазарта. 76 са гласувалите привърженици от БСП и 34 от ДПС. Двама "гербери" се въздържаха, а 71 народни представители от опозицията се обявиха твърдо против новия Закон за хазарта. Всичките гласували осем депутата от "Атака" натиснаха копчето "против" законопроекта за хазарта. С приетите вече промени се прилага нов начин на облагане – двукомпонентна такса за хазарта. Предвижда се двукомпонентна такса за издаване и поддържане на лиценз за хазартна дейност, която се състои от два задължителни елемента.

До сега се коментираше, че този закон е прокаран от Симеон Дянков с цел – да направи единственият офлайн букмейкър в България – "Еврофутбол" монополист на пазара. Срещу този закон скочиха десетки хиляди любители на залаганията, които бяха отрязани от високите коефициенти и много по-доброто обслужване в интернет. Тези промени в закона за хазарта отвратиха хиляди от правителството на ГЕРБ. Промените, както се и предполагаше, не донесоха никакви допълнителни дивиденти за хазната, а напротив – отрязаха спортните клубове от сериозни рекламодатели. Не трябва да се пропуска и факта, че това доведе до сериозен отлив на фенове на ГЕРБ на изборите.

Ходът е много силен от страна на правителството, предвид на факта, че феновете на хазарта са десетки хиляди. До 2 месеца, официално в интернетпространството ще може отново да се залага. Досега това се правеше, но се считаше за незаконно.

Автор: zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien