Ще изследват безплатно и анонимно за СПИН в Дупница, обявиха конкурс за колаж

МКБППМН към Община Дупница обяви конкурс за колаж на тема „СПИН-Знанието предпазва“ като част от инициативите за 1-ви декември, който е Световен ден за борбата с коварната болест, информират от пресцентъра. В конкурса могат да участват ученици от 5 до 12 клас. Колажите се приемат в стая 51, ІІІ ет. на Общинска администрация от 09.00 до 17.00 часа до 29 ноември 2017 г. На 01.12.2017 г. от 14:00 ч. в партера на Общината ще бъдат изложени всички  колажи, а жури ще избере трите най–добри от тях и ще връчи награди.

"Моето здраве е мое право" е  мотото на Европейската седмица за изследване на ХИВ/СПИН. Община Дупница също се включва в кампанията на РЗИ-Кюстендил. Като част от кампанията на 1-и декември в Партерната зала на Община Дупница от 12.00 до 14.00 часа  ще се извърши безплатно, анонимно изследване и информиране за ХИВ/СПИН. Ще бъдат раздадени и здравно-промотативни материали.

Международният символ на борбата с ХИВ/СПИН е червената панделка. Тя е израз на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията  в общата борба срещу болестта. Червеният цвят на панделката едновременно символизира любовта, като израз на съпричастността към засегнатите от заболяването; кръвта, като израз на болката, причинена от загубата на близките, починали от СПИН; яростта, като израз на безпомощността, с която се приема това заболяване, за което няма окончателно лечение. Червеният цвят също е и предупреждение да не се подхожда лекомислено и да не се пренебрегва един от най-големите проблеми на нашето съвремие.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien