Ще има ли нови избори за съветници в Дупница?

Иван Танев (3-и отдясно наляво) е вече съветник.

Ще има ли касиране на изборите за общински съветници в Дупница или не, е въпросът, чийто отговор се очаква да стане ясен окончателно следващата седмица. В сградата на Общината днес започна броенето на 14 секции по жалби на 6 партии, коалиции и кандидати за съветници. Процедурата по броенето ще продължи и в утрешния ден, след като до към 15 часа днес бяха обработени едва 3 секции.

С броенето са ангажирани 3 вещи лица назначени от Административен съд-Кюстендил. Присъстват представители на жалещите се, както и новоизбрани общински съветници. "Само след първите 3 секции има вече промяна на резултата и то сериозен. За независимият Иван Танев, който е на 2 бюлетини от квотата за съветник излязоха 6 нови, при това от секции, които той не е посочил. И на практика е вече избран за съветник. Пренареждане със сигурност ще има, но все пак трябва да се изчакат крайните резултати. Защото ощетени има от абсолютно всички партии с действителни бюлетини, които са обявени от секционните комисии за недействителни и не е ясно каква ще е промяната на квотата за влизане", сподели един от присъстващите пред zadupnitsa.com.

Делото по жалбите за касиране продължава в понеделник, когато съдия Иван Демиревски ще трябва да се запознае с резултатите.

Ако изборите бъдат обявени за недействителни, то президентът Росен Плевнелиев ще трябва да насрочи със свой указ дата за новото им провеждане, но не по-късно от два месеца след влизането на решението на съда в сила. Ако се стигне до касиране, то функциите на Общински съвет ще трябва да поеме отново старият минипарламент, който управлява през 2011-2015 година.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien