Шефът на ОбС-Дупница поиска увеличение на заплати и…гласува „Против“

В Общински съвет-Дупница винаги е било весело и приятно,но само ако става въпрос за смях и несериони неща. 33-мата местни първенци обаче от сесия на сесия показват все по-голяма изобретателност в изненадите, че дори хвърлят в смут и суматоха своите.

Едно от поредните представления с марка "Общински съвет-Дупница" бе докладната за увеличаване при това драстично на заплатите на управителите на общинските дружества. Предвиждаше се сериозно завишение на заплатите, като на някои щяха да бъдат с по 500 лева. Нейн вносител бе председателят Костадин Костадинов. Докладната предизвика остра полемика в залата, като търпящите се до този момент Костадинов и кмета Чимев най-накрая кръстосаха шпаги. Вече втора сесия между двамата в ролята на "синя каска" е съветничката Силвия Овчарченска. "Не сте спазили закона г-н Кмете. В Наредбата пише, че всяка година трябва да предлагате актуализации на заплатите. Така ли е", обърна се с гневен тон към градоначаллника Костадинов. "А поинтересувахте ли се защо не съм го направил, а? Когато се явяват кандидатите за управители знаят какво ще получават. А и нека да видим все пак какви са им финансовите показатели", отговори Чимев, но това не задоволи като отговор Костадинов. Последва изказване на Матей Попниколов, с което той обясни, че формулата за този вид увеличение на заплати не е коректен и е дело на един бивш зам.кмет през 2009 година, но не посочи неговото име. Костадинов и Чимев отново влязоха в словестна престрелка, след като Председателят на ОбС заяви, че кметът не си е свършил работата и затова внася предложението за увеличение. "Чакай бе, ти искаш да вземат по-големи заплати и от кмета бе", не се сдържа Попниколов по адрес на Костадинов, с който задължително кръстосват шпаги, а диалозите им докарват често до сълзи от смях присъстващите в залата. "Ей сега прегледах Наредбата и никъде не видях, че съм задължен да им ги увеличавам… Ама видях, че за слаби резултати мога да ги намаля с 25%", отговори Чимев. Против увеличението на заплатите се изказа и лидерът на БСП Станислав Павлов.

В крайна сметка се стигна до гласуването, където истински шок за всички бе, когато самият вносител Костадинов гласува "Против" своето предложение. Последва бурен смях в залата от този акт, като управителите в крайна сметка останаха със същите месечни възнаграждения.

Print Friendly

3 Коментари на Шефът на ОбС-Дупница поиска увеличение на заплати и…гласува „Против“

  1. Тъпи ли сте да не разберете хитрият ход на г-н Костадинов. Показа некадърността на Кмета и нежеланието му да увеличава парите на хората, които са го заслужили. Показа че един Кмет не спазва законите на тази страна. Смеят се тези, които са глупаци. Но идва краят и Костадинов ще покаже как се управлява

  2. Точно така

  3. Абе идиоти, кмета ви каза, че не е длъжен да ги увеличава, а може да ги намали. Което го призовавам да направи вед нага. А Дон Балон чеп за зеле не става – закрива лафки, оствя лафки – увеличава заплати – гласува против – предлага контрольор – гласува оротив…. Идиот неземен 😀

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien