Шефът на ОбС-Дупница официално поиска по 450 лева заплата на съветниците

Драстично завишаване на заплатите на съветниците от Общински съвет-Дупница поиска в своя докладна председателят Владимир Владимиров. Предложението ще бъде гледано този петък. Досега, местните първенци вземаха по 150 лева средно на месец, но предложението на Владимиров е за 3 пъти повече считано още от…другата седмица. Владимиров се позовава на промените в закона на местно самоуправление, където от 1-и януари бе направена корекция и съветниците могат да получават до 70% от средната брутна заплата на администрацията.

Това е втори опит да се провокира завишаване на парите, след като преди няколко месеца подписка подета от Георги Пехливански (БСП) и Георги Рангелов (тогава от ОДБ) не успя да събере необходимия минимум от 11 подписа, за да бъде входирана за разглеждане в местния парламент.

Внесената докладна е меко казано странно, предвид на финансовото състоние на общината. Положението й не е цветущо и подобно решение ще утежни още повече положението й. Това прави по 14 850 лева на месец само за първенците или 178 200 лева годишно в перо “съветници-заплати”.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Шефът на ОбС-Дупница официално поиска по 450 лева заплата на съветниците

  1. Срам нямате ли бе нещастници. За 3 часа на месец искате толкова колкото други вземат за 2 месеца. Боклуци долни. Затова сме на това дередже.Хората няма какво да ядат а вие само заплати са ви в главите и кк да докопате некоя поръчка

  2. А и забравих.
    Искам у петък поименно да напишете кои са гласували за вдигане на заплатите си. Именувайте ги тези „милеещи за Дупница“ мръсници.

  3. BOKLUCI GOLEMI STE U TOQ SAVET

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien