Шеф в „Актавис“: Като видите Паргов, Пашов и Бергуист на едно място, значи се готвят изненади в „Марек“

Интервюто записа Пламен КАЗАКОВ, zadupnitsa.com

– Г-жо Ганозова, нека започнем малко по-отдалеч. Как въобще се роди идеята за участието на детски отбор в подобен форум? Все пак “Готия къп” е своеобразно клубно световно първенство за подрастващи, като тази година бяха 79 държави и над 1600 отбора.

– Иво Паргов е човекът, който направи възможно участието на детския отбор на "Марек" в Готия Къп и считам, че всеки един трябва да му бъде благодарен. Г-н Паргов е добър приятел с г-н Питър Бергуист и г-н Илия Пашов и по време на една от техните срещи, посветена на нашето партньорство, успя да им докаже, че има смисъл "Актавис" да инвестира в детско-юношеската школа на "Марек". След това дойде спонтанната идея на г-н Бергуист, който е швед, че децата на "Марек" могат да участват в Готия къп в Гьотеборг и буквално пет минути след това решение отборът вече беше регистриран. Сега, след завръщането ни от това емоционално събитие, ясно съзнаваме, че г-н Паргов е бил прав в това заедно да инвестираме все повече в младите футболни таланти на Дупница, защото те са бъдещето на този спорт както в града, така и в по-голям мащаб, надявам се.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Вие бяхте през цялото време с българският отбор в Швеция. С какви впечатления останахте от самите деца и представянето им?

– За мен беше истинско удоволствие да бъда с децата на "Марек" и бих искала да изразя своето възхищение от тях. От емоционална гледна точка бих споделила, че заедно с тях изживяхме радост, вълнение, гордост, разочарование, усмивки и им благодаря, че ни подариха тези емоционални моменти. Момчетата са изключително дисциплинирани, точни, изпълнителни, скромни и добре възпитани. Тези техни качества ми помогнаха изключително много като организатор, защото аз през цялото време бях спокойна, а това спокойствие е основен фактор за успешното осъществяване на цялото пътуване. Бих искала да поздравя родителите на момчетата, защото ясно съзнавам, че възпитават своите деца отлично. Адмирации за своето добро възпитание момчетата получиха и от самите организатори от Готия къп, които не скриха своето възхищение от тях. Тук е мястото да кажа, че нашият отбор беше най-красивия и най-чаровния, не само защото беше нашият отбор. Една от мениджърките на турнира пропътува близо 60 километра, за да дойде специално за един от мачовете на нашите момчета и в личен разговор ми сподели, че се е просълзила, когато "Марек" излезе на стадион "Улеви" да представи България. Да уточня, че дамата е шведка. Много приятно впечатление ми направи факта, че повечето от момчета знаят английски език и имаха отличната възможност да го практикуват. За останалите не е късно да започнат изучаването на английски език, защото отборът сам се убеди, че инвестицията в чужд език отваря много повече врати. Не смея да коментирам футболното им представяне, защото не съм специалист, но за мен е важно, че момчетата имаха шанса да участват на един подобен турнир, който ще им бъде изключително полезен. 

– Децата изразиха огромното си възхищение от предоставената възможност за участие, както и от условията, организацията, терените и въобще от преживяното. Лесно ли се организира едно такова пътуване и то да премине по най-добрия начин?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Най-важното за нас е, че момчетата се върнаха от Гьотеборг с много емоции, допълнителни знания и както разбрах в последствие… и с романтични трепети. Това е нашето удовлетворение, което заличава напрегнатия подготвителен процес. Аз имам една любима фраза, която казва, че „когато имаш желание, винаги ще намериш възможност“. Същото се отнася и до организацията на това участие. Чисто технически подготовката отне близо три месеца активна комуникация и подготовка. Но нито за момент не съм се чувствала затруднена, защото до себе си имах пълната подкрепа на г-н Бергуист и г-н Пашов от страна на "Актавис", и на г-н Паргов от страна на "Марек". Благодаря им от сърце, защото те вложиха невероятни усилия и ентусиазъм в реализирането на пътуването. По време на престоя ни в Гьотеборг разчитах и на изключителната помощ на г-н Анжело Кючуков, г-н Янек Кючуков и г-н Иван Капитански, които също бих искала да поздравя и да им благодаря. "Актавис" направи цялата тази инвестиция защо твърдо вярва, че младите хора трябва да спортуват, за да са здрави. Спортът има смисъл, защото той възпитава и в амбициозност, дисциплина, желание за победа, спортен дух, да приемаш поражението с достойнство и да направиш съответните изводи. Щастлива съм, че "Актавис" и "Марек" предоставиха тази възможност на този отбор.

– Имахте преживяване след като един от футболистите (б.а.-Александър Панев) получи контузия. Какво стана точно?

– Не считам, че е толкова важно какво точно е станало. Футболът е спорт, който предразполага към подобни инциденти и ние бяхме подготвени да реагираме адекватно на тях. Още по време на предварителната ни среща с момчетата и техните родители с г-н Паргов уверихме, че ясно съзнаваме отговорността, която всички ние поемаме към отбора и успокоихме родителите, че могат да бъдат спокойни, защото един голям екип се грижи за решаването на евентуални непредвидени ситуации. За нас остава удовлетворението, че всичко беше наред със здравето на Сашко, аз и г-н Капитански бяхме с него по време на неговите прегледи, като междувременно поддържахме връзка с г-н Паргов, треньорите и г-н Пашов.

– Направи впечатление, че неотлъчно с отбора освен вие и изпълнителния директор на “Актавис” Илия Пашов бе и Питър Бергуист, който заема висока длъжност в "Актавис". Как да се “чете” това?

– На първо място бих подчертала, че "Актавис" в лицето на г-н Бергуист и г-н Пашов е приятел, фен, коректен партньор в проекта „Марек“.OLYMPUS DIGITAL CAMERA За нас този проект е дългосрочен и ние виждаме смисъл в него. И това нямаше да бъде така, ако не се бяхме убедили в амбицията и огромните усилия на г-н Иво Паргов и лоялното, коректно и точно партньорство на г-н Методи Чимев като кмет на град Дупница. И тук бих искала да споделя, че конкретно на Готия къп всички ние бяхме от един отбор- отборът на "Марек". Всеки един от нас остави в страни своята позиция, своята длъжност, своята роля в инициативите. Ние бяхме и действахме като един отбор- в моменти на радост, в моменти на подкрепа към момчетата, в кризисни моменти. Всеки един от нас помагаше с каквото може и това ни прави един страхотен екип. Ние виждаме смисъл в инвестицията в детско-юношеската школа, защото това, което очите на нашите момчета показваха, даже и аз като директор „Комуникации“ не мога да изразя с думи.

– Коментарът ви за треньорите, впечатленията ви от тях?

– Не зная дали ръководният и треньорски щаб на "Марек" някога е учил „Организационно управление“, но ако това не е така, значи тези мъже имат невероятния талант да имат подобно знание без да са посещавали университет. Впечатлена съм, че всеки един от треньорите имаше своята роля в рамките на цялата организация, наречена "Марек". Общата организация беше поета от Иво Паргов, който координираше цялостната дейност. От едната му страна беше Анжело Кючуков, който водеше мачовете, даваше нужните наставления, мотивираше, коментираше в неговия типичен, но успешен експресивен стил. От другата страна на г-н Паргов беше Янек Кючуков, който фино, спокойно утаяваше страстите, намаляше напрежението и помагаше на момчетата. И от четвърта страна беше г-н Иван Капитански, който се погрижи за това момчетата да посетят централния офис на Готия къп и да покажат своята съпричастност и подкрепа към другия български отбор в турнира. А в страни, но не по-важна част от целия екип бяхме ние- феновете, без значение на позиция, ранг. Както вече споменах, ние бяхме страхотен екип.

– Докъде се простира идеята на “Актавис” по отношение финансирането на детско-юношеската школа на “Марек”?

– Към момента мога да кажа само, че да се инвестира в младите и тяхното развитие за нас има истински смисъл.

– Да очакваме ли отново приятни изненади за малките таланти?

– Приятните изненади са нещо чудесно. Ако видите някъде г-н Иво Паргов, г-н Питър Бергуист и г-н Илия Пашов на едно място, коментирайки нещо, значи…се подготвя поредната приятна изненада.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Шеф в „Актавис“: Като видите Паргов, Пашов и Бергуист на едно място, значи се готвят изненади в „Марек“

  1. Госпожо Ганозова ще си позволя като майка на едно от момчетата да благодаря от името и на другите родители за прекрасните емоции, впечатления и настроение, което донесохте на нашите деца с това турне. Повярвайте у дома вече 4-и ден се говори само за Швеция и Гьотеборг. А желанието за тренировки е още по-голямо. С друга майка говорихме вчера и сподели същото. Надявам се да продължите това и следващата година и повече деца да успеят да се докоснат до това което гледахме и видяхме като снимки. Този спомен ще бъде за цял живот у нашите деца, младото поколение на България. А те са нашето бъдеще. Благодаря на всички ви от екипа и на цялото ръководство на АКТАВИС. Вие сте част от нашето семейство

  2. Поздравления за това, което направихте. Благодарим ви

  3. Браво за това което сторихте за децата от Марек и Дупница

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien