Сериозен ремонт тече във Вътрешно отделение на общинската болница в Дупница

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев направи инспекция на течащият ремонт в общинската болница на Дупница заедно с прокуристката Мария Иванова и медицинския директор на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ д-р Крум Бонев. Сериозен ремонт се извършва във вътрешно отделение, което се намира в сградата на бившата „Транспортна болница“, който се очаква да приключи до края на месец ноември. „Прави се основен ремонт, отговарящо на всички стандарти, на добрата медицинска практика и на съвременния начин на лечение на пациентите. Съвсем ново, модерно отделение. Това е малка част от ремонтите, които предстоят в болницата. В момента се извършва подмяна на ВиК, компрометираните участъци от електрозахранването, подмяна на дограма, ремонт на стаите и цялостното им оборудване… С други думи, всичко, което е необходимо за едно отделение. И този ремонт, както и всички останали, които предстоят са съгласувани с РЗИ, така че да се създадат условия за още по-бързо приемане на пациентите. Средствата за ремонта са и собствени, и общински и външно финансиране. С Община Дупница работим и по един проект, сроковете ни притискат, но мисля, че всичко ще е наред“, обясни Иванова. „Ремонтът, който се извършва е с цел пациентите да се чувстват уютно и комфортно и самото лечение да става по-бързо и качествено. Не сме спирали приема на пациенти независимо от ремонтните дейности. Намерили сме възможност да обслужваме всички, създадена е организация, така че няма върнат пациент“, допълни д-р Бонев. „За първи път се прави инсталация за медицински газове. Край на носенето на тежките бутилки с медицински газове. Системата ще бъде изградена с изход до всяко легло и подаване на кислород. Имахме стаи, които бяха за трима болни, но вече ще бъдат за двама. Отделно от това се изграждат и бани и тоалетни към някои от стаите, с което комфортът за пациентите ще бъде още по-голям“, каза още Иванова.
„Много съм доволен от видяното до този момент. И ще кажа защо. Имаше до преди няколко години една непрекъсната тема – затваряне на общинската болница. Еми, не само, че не се затвори, но и се обновява, след като се оздрави за известен период от време благодарение ето на тези хора – Мария Иванова и д-р Бонев. Факт! Дойде време да се обърне внимание и на битовата част и да се подобрят условията, което се случва вече и с новото медицинско оборудване и с ремонтите, които се извършват. Така и медицинският персонал на болницата ще работи в по-комфортна среда. Все пак, дай боже да са по-малко болните и да не се налага да ползват тези помещения“, коментира инж.Чимев.
Мария Иванова допълни, че ръководството е вече стартирало и разговори за смяна на асансьора за посетители. Сегашното съоръжение е много старо, но скоро ще бъде подменено изцяло. „Болницата е обезпечена отдавна. Очакваме и вдигане нивата на някои отделения“, заключи прокуристката на болничното заведение.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien