Сериозен интерес на жителите от жк. „Дупница“ на срещата с Чимев за ремонтите в квартала

При изключително голям интерес премина днешната среща на градоначалникът инж. Методи Чимев с жители на жк. “Дупница”. Поводът за нея бе предстоящото обновяване на квартала по проект “Зелена и достъпна градска среда”. Срещата бе организирана по искане на Чимев, след като се оказа, че голяма част от жителите на кварталите, където е обхватът на проекта нямат достатъчно информация за ремонтните дейности.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA20 жители на квартала, между които и двама общински съветници дойдоха, за да чуят подробно намеренията, както и да изкажат своите виждания, забележки и препоръки. Освен Чимев, от страна на Община Дупница присъства целият екип на проекта начело със Славка Петровска-ръководител, главния архитект на Общината Славка Петкова, ландшафтния архитект Григор Перчеклийски, технически ръководител на фирмата-изпълнител, зам.кмета Красимир Георгиев, както и експерти от администрацията ангажирани по проекта. “Изключително ползотворна среща. Чухме толкова много мнения и най-вече конкретни проблеми в района, за което безкрайно благодаря на жителите, че ги поставиха-за канализацията, за осветлението, за детските площадки, за пешеходните зони, за паркирането и т.н. Ще ги разгледаме подробно, и където е възможно да реагираме, своевремено ще го направим. И тъй като съм убеден, че има и други предложения, които в разговорът не бяха засегнати, каазах и на хората да ги входират писменно в Общината, за да ги разгледаме на време”, коментира инж. Чимев. “В бъдеще, когато започваме подготовката на проекти за квартали вече ще правим предварителни такива срещи с живеещите по места. Това са хората, които най-добре знаят какви са нуждите и ще се допитваме до тях и същевременно да разясняваме за намеренията ни”, допълни инж. Чимев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Сериозен интерес на жителите от жк. „Дупница“ на срещата с Чимев за ремонтите в квартала

  1. А какво ще стане с гаражите в района? Това уточни ли се

  2. Архитектката е обяснила че са намерили начин да узаконят гаражите, които са до момента ще се плаща месечен наем за ползването им. Така ми обясни напия домоуправител които е бил днес

  3. Менека оти не ме окна некой да одим и язека

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien