Само една фирма с мерак за градския транспорт в Дупница, 7 общо искат да возят дупничани

7 фирми са кандидатите да извършват автобусните превози в община Дупница и междуградските линии. Комисия, с председател зам.кметът по икономическите дейности Олга Китанова в открито заседание отвориха пликовете с документите на участниците. Досегашният договор, който бе сключен по времето на Първа Дангов изтече и това наложи нова процедура, като този път срокът е за 5 години. Общата стойност е 869 100 лева без ДДС.
1Най-много оферти – 3 има подадени за 5-а позиция, която включва направленията по линиите от Дупница до Благоевград, Бобов дол, до Рилски манастир и Рила. Стойността на тази позиция е 18 900 лева. Фирмите са "Мегатранс 2009" ЕООД, ЕТ "Кирил Христов-ЕДИ" и ЕТ "Румяна Николова-Даци-Р".
С по двама кандидати са други два пакети. За позиция 2 – Дупница-Крайници, Дупница-Дяково и Дупница – Тополница с цена 81 000 лева са "Мегатранс 2009" ЕООД и "Христо Гущеров-Дани" ЕООД, а за направленията на пакет 3 – Дупница-София, Дупница-Пловдив и Дупница-Смочево са "Юнион Ивкони" ООД и ЕТ "Румяна Николова-Даци-Р", на цена 23 000 лева.
За вътрешния транспорт, към която са включени и направленията до Крайни дол, Бистрица и Самораново има един кандидат – "Росен Искрев-66" ЕООД. Този пакет е и най-големият от към финансови средства – 646 700 лева. За пакет 4, включващ линиите до Сапарево, Кюстендил, Крумово и Фролош при цена 45 000 лева участникът е един – "Христо Гущеров-Дани" ЕООД.4
Пакет 6 на цена 34 000 лева по направленията до Бобошево, Баланово, Палатово, Бадино, Блажиево, Каменик е с един кандидат"Денис-Братя Спасови" ООД. За другите 2 пакета, които са сезонните линии до Ахтопол и Слънчев бряг с по 10 000 лева за всяка, няма подадени оферти.
Документите на всички участници ще бъдат разгледани от комисията за тяхната редовност. На следващо заседание ще бъдат обявени допуснатите кандидати и отново в открито заседание ще бъдат обявени предложените цени.

Print Friendly

4 Коментари на Само една фирма с мерак за градския транспорт в Дупница, 7 общо искат да возят дупничани

  1. Анонимен // 22.01.2016 в 8:05 // Отговор

    Толкова пъти ми се е искало да пиша по повод градския транспорт в Дупница,но все не го правя…Сега този материал ме провокира да го направя.Този град ми е роден и там живях до завършване на средното си образование.Живея далече от много години,но често си ходя и винаги се вбесявам от една практика в градския транспорт,която не съм срещала никъде другаде.Качват се пътниците през предната врата,преминават навътре в автобуса и сядат невъзмутимо без билет…Когато дойде ред да слизат,минават покрай шофьора,подхвърлят точни пари и слизат…!Комуникират с шофьора само,ако нямат точни пари и той трябва да им върне ресто и отново не вземат билет…!Хора,не знаете ли,че тази малка хартийка,наречена билет е вашата застраховка срещу евентуален нещастен инцидент???!Искате улиците ви да са ремонтирани-та нали върху печалбата на транспортната фирма ще се начисли данък,който ще отиде за направа на улиците?!Като не си изисквате билета вие подкрепяте сивата икономика?!Може да ви се струва наивно това мое мнение,но аз наистина никъде на друго място не съм срещала такава практика!!!Променете си мисленето!!!

  2. Анонимен // 22.01.2016 в 9:31 // Отговор

    Защо мислите че Дупница има градски транспорт? Заповядайте господин Чимев да се повозите .Шофьорите дават по 2 лв. за да слезеш и да си хванеш такси,думи нямам.

    • Много знаеш ти,кой дава и кой не дава билет.Като не живееш тук,не давай акъл.

  3. Шофьорите не дават билети.Това е един от основните проблеми.Но и хората сме виновни,че не си ги искаме.А това е единствената застрахователна полица при не дай си боже катастрофа.Нямаш ли билет,няма как да получиш обезщетение нито стотинка.Другото е,че като не се вземат билети,не се плащат данъците за пътищата от транспортните фирми и няма пари за дупките.И това е проблем в цяла България.Да не говорим,че карат с едни консервени кутии,където събират по 100 човека като копърки.Сега да видим какво ще стане

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien