Сагата с TV7 продължава

Телевизията си търси неизплатени пари; "Дължат ни над 4,5 милиона лева", твърдят пък от „Ноу фрейм медия България”. Сагата с ТV7 продължава. Драмата започна, когато късно снощи бе разпространено писмо до медиите от ръководството на телевизията. В него се твърдеше, че в сградата й нахлули синдици, „предвождани от мутри”. ВИЖ ПВЕЧЕ ТУК.

  Днес, отново от ръководството бе разпространено и друго съобщение.

В него се твърди: „ТВ7 ЕАД и ББТ ЕАД внесоха искова молба за откриване на производство по несъстоятелност на „Ноу фрейм медия България” ЕАД. Искането е във връзка с неизплатени задължения на фирмата към двете телевизии.”

От „Ноу фрейм медия България” също бе разпространено официално съобщение. Ето и текста му без редакторска намеса:

„През последните дни в публичното пространство се разпространиха редица лъжливи слухове и клевети, свързани с дейността на "Но фрейм медия България" ЕАД и отношенията и с ТВ7. Категорично отричаме лъжите, че сме изпращали мутри и охранители, които са отправяли заплахи и са нахлували в ТВ 7. Мутрите бяха пратени късно снощи от изпълнителния директор на телевизията Десислава Тошева с цел да изгони назначения синдик от Софийски градски съд. Функцията на синдика е да съхрани техниката и документацията в ТВ 7, с които явно се подготвят злоупотреби. Длъжни сме да уточним че основната дейност на компанията е производство на телевизионни продукти, които в последствие препродаваме на телевизионни оператори. Това са предавания като "България без цензура", "Усещане за жена", "Къртицата 2", "Оригиналът", "Пряка демокрация", "Следващият, моля", "Пред банята" и други. Реализация на тези предавания е свързана с изплащане на заплати, експлоатиране на техника, ангажиране на контрагенти и плащане на данъци и осигуровки. За всяко едно от предаванията "Ноу фрейм медия България" има сключен договор с ТВ 7, по който е задължена да изплаща определени бюджети, които да покрият въпросните разходи. Длъжни сме да уточним, че над два календарни месеца не е изплащана абсолютно никаква част от договорените средства. В резултат на това от компанията напуснаха над 200 професионалисти в телевизионния жанр, тъй като нямаме възможността да им изплащаме заплатите. Освен това сме натрупали задължения към близо 100 фирми и към бюджета под формата на осигуровки и данъци. Общият размер на дължимата сума в момента възлиза на над 4,5 милиона лева. Ето защо бяхме принудени да потърсим по съдебен ред правата си. Това действие е продиктувано от необходимостта да защитим интересите на стотици наши работници и на фирми, които подведохме без да имаме вина за това. Категорично искаме да подчертаем, че влизането на синдик в ТВ7 е законно право на „Ноу фрейм медия България“ и има за цел да гарантира доброто име на компанията като коректен работодател и партньор. Всякакви други спекулации свързани с нахлуването на мутри, черни ПР кампании и разпространявани клевети към институции, които нямат нищо общо с казуса ще бъдат възприемани като отчаян опит на изолираното ръководство на ТВ 7 да излъже и да измами стотиците пострадали от безотговорното им поведение. Призоваваме Десислава Тошева да поеме професионална отговорност за действията си и да подаде оставка. Надяваме се настоящото писмо коректно и обективно да достигне до аудиторията на ТВ 7, която през последните няколко дни беше безмилостно предадена.”/БЛИЦ

снимка : offnews.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien