Съветниците в Дупница се изпокараха за заплатите си, БСП и Лидер за увеличение от 450 лв

Общинските съветници в Дупница очаквано си размениха доста нападки по отношение на предложението за увеличаване на месечните им възнаграждения от 116 лева. Георги Пехливански (БСП) защити тезата, че е наложително подобно увеличение като един от мотивите е "самочувствието на общински съветник". Другите му доводи бяха, че сегашната месечна сума не стига за работата им. Председателят на групата съветници от ГЕРБ Емил Панчев повтори думите си, че това искане е "пир по време на чума" с оглед финансовото състояние на общината. "Заеми вземаме, удължаваме погасяването на други, и накрая искаме още пари. Аз си вземам неплатена отпуска за заседанията, но така съм преценил. Не е морално да искаме увеличение", заяви Панчев. В негова подкрепа се изказа и Матей Попниколов. "Да, така е. От цяла Югозападна България вземаме най-ниските възнаграждения, но това е въпрос на морал. Има служители в администрацията, които вземат под минималната заплата. Тук никой не е на сила дошъл, а е за да помогне кой както може", обърна се към колегите си Попниколов. Неговият съпартиец Иван Фулев предложи месечно 340 лева за всеки съветник, което обаче не мина. Другото предложение бе за 450 лева, както бе в докладната, и за това 4-но увеличение гласуваха всички присъстващи съветници от БСП и "Лидер", един от ГЕРБ, както и още 2-ма други. Предложението не мина и съветниците остават на 116 лева заплати.

Владимир Владимиров пък остава Председател на ОбС след като не мина своеобразния вот на недоверие. За махането му гласуваха 16, а за оставането му 15. Трябваше да бъдат събрани 17 гласа, за да бъдат прекратени правомощията му, но един глас не стигна. ''Морално е когато нямаш доверието на Общински съвет да подадеш веднага оставка", обърна се Попниколов към Владимиров, след което работата продължи.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Съветниците в Дупница се изпокараха за заплатите си, БСП и Лидер за увеличение от 450 лв

  1. Ненорманици // 29.06.2014 в 10:50 // Отговор

    Кой от кой по-голям крадец, Фулев точеше нафтата на времето от Механотехникума в джетата винаги имаше пълни туби с нафта, ходеше като най-големия човек в града, сега ми се набутват за още пари, в другите общини съветниците се отказват от заплатите си и ги даряват на общината за други разходи, тука искат 4 пъти увеличение, как става тая работа ???
    Все пак си отишъл там самичък, сам си се кандидатирал, хората са гласували съответно за партията ти и са ти изразили доверие, предварително би трябвало да си си сметнал за тия няколко години как ще успяваш да отидеш на заседанието и каква заплата ще взимаш евентуално, това е както казват пир по време на чума, заеми постоянно взима общината, за парка сигурно дължат милиони, а те искат да си вдигнат заплатата и то не с 20 или 30 лева, за които нормалните хора чакат с години, а четворно, това е ненормално…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien