Съветниците от ГЕРБ: Обрекохте селата на заличаване от картата на Дупница

Светкавична декларация, час след края на скандалната сесия на местния парламент в Дупница подготовиха съветниците от ГЕРБ. Ето какво се казва в нея, като я публикуваме без съкращения:

Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ – Дупница изразяваме своето възмущение от поведението на Председателя на Общински съвет г-н Станислав Павлов, както и от общинските съветници от групите на БСП и ОДБ и от независимите общински съветници, които съзнателно и преднамерено провалиха провеждането на днешната
извънредна сесия. Тези хора, които следва да защитават интересите на Община Дупница и нейните жители достигнаха върха на падението си като провалиха открилата се възможност Община Дупница заедно с представителите на бизнеса и неправителствените организации от малките населени места да кандидатстват със свои проекти по ПРСР. С провала на днешната сесия, за което вина носят добре познатите муцуни, създатели и крепители на компрометирания дупнишки модел, за Община Дупница става невъзможно да се присъедини към МИГ „Разметаница”, да създаде стратегия за развитие на селата от Общината и да реализира проекти свързани с подобряване на инфраструктурата както и на частни проекти, които биха осигурили десетки нови работни места. Дупничани трябва да знаят, че общинските
съветници от БСП, ОДБ и техните „независими“ съучастници обричат селата на постепенно заличаване от картата на Общината.

Участието в МИГ Разметаница щеше да даде възможност за реализация на проекти на стойност не 2 000 000 лв., не 2 000 000 евро, а вероятно до 3 810 000 евро каквито са разчетите на подготвящата се в момента наредба на МЗХ. Егоизмът и тесните политически сметки, които уверяваме ви ще излязат криви на съветниците провалили днешната сесия, провалят и плановете за развитие на съседната и тясно свързана с нашия град Община Бобов дол. Тази Община, която практически няма никакви други възможности за кандидатстване по европейски фондове освен ПРСР сега се оказва в задънена улица и няма никакъв друг полезен ход за своето
развитие. Като капак на всичко провалът на днешната сесия стана възможен благодарение на грубо нарушаване на Правилника за организацията и дейността на ОбС – Дупница от страна на председателя Станислав Павлов. Според  член  48, ал. 4 от него председателят е длъжен при липса на кворум да прекъсне за 30 мин. заседанието. Той обаче не го направи, независимо от предупреждението на юриста на ОбС г-н Милен Попов и директно закри сесията. С това си действие той практически закри и предизборната кампания на Иван Ибришимов.

Всички избиратели в Общината, не само в селата но и в Дупница трябва да бъдат наясно, че съветниците провалили проекта оттук насетне нямат никакво морално право да предявяват претенции за участие в управлението на Общината. Цинизмът и глупостта им трябва да бъдат наказани от всички честни дупничани, които с гласа си на 25 октомври тази година ще определят бъдещето на нашата Община. Крайно време е политическите дилетанти натресени ни от дупнишкия модел да останат в забвение – като предупреждение за всеки един, който оттук натам ще се бори за доверието на дупнишките избиратели.

Print Friendly

11 Коментари на Съветниците от ГЕРБ: Обрекохте селата на заличаване от картата на Дупница

 1. един кмет мъжкар // 14.09.2015 в 15:23 // Отговор

  Кметът на Бистрица, който пръв и най-шумно реагира срещу отлагането на докладната още на предишната сесия, днес бе в прединфарктно състояние. След като получил обещание от партията си – БСП, чиито кмет е, че внасянето на проекта няма да бъде провалено, днес Васил Бански се оказа излъган.

  „Вече ми идва не партийната книжка да си хвърля (миналата седмица се появи слух, че Бански е напуснал БСП заради случая), а всичко да хвърля! Оставете ме мене, аз няма повече да съм кмет, но те излъгаха хората. Последният човек съм, който би тръгнал да защитава ГЕРБ, но упреците са безпочвени. Аз лично обикалях от врата на врата да моля земеделските производители и фирми да се включат в проекта. Знам как тези фирми са избрани – никой друг не искаше. Ами като не искат, какъв е сега проблема? Даже Костадинов от ОДБ ме упрекна, че аз имам интерес – какъв интерес, като нито съм от ГЕРБ, нито повече ще съм кмет. Искам селата да са по-добре, а днес те зачеркнаха 16 села.
  Аз ще съм първият, който ще пита всеки политик, който ще дойде в Бистрица да агитира – защо го направи?” коментира за DenNews.bg Бански.

 2. За да се включи Дупница в МИГ трябваше да има 3 НПО и 3 фирми.Това е изискване за да се стартира.След това се прави общо събрание и всяка година се включват в него фирми и земеделци и НПО.Това го знаят отлично и БСП и другите.Само заради политическите борби и явно осъзнавайки,че Герб ще спечели в Дупница тези избори и ще направи селата както трябва се стигна до този бойкот.Няма никакви раздавания на пари и далавери.Кандидатстване и одобрение ще има чак през 2016, а раздаване през 2017 година най-рано.Такава е задачата която се оказа че им е спуснал Ибришимов и старите фактори в БСП Милошев и Асен Илиев

 3. ДУПНИЧАНИН // 14.09.2015 в 15:39 // Отговор

  пак гласувайте за БСП и дебелия Коце

 4. чимев, много лъжеш бе селяниноо! на 14 октомври ще се преразгледа решението за КАНДИДАТСТВАНЕ, за 30 000евра, които ще са изготвяне на стратегия, за участие в програмата за 2-та милона, на следващ етап, 2020г при изготвени документи! БОКЛУКО ГЕРБЕРСКИ, за какви безвъзвратно загубени пари говориш! Или вашата политика от най-горе, от трона на пипона, е една голяма лъжа и манипулация на хората в страната, които както се оказва не се отличават с много висок интелект, след като ви се връзват! Та Чимев, викам, да го духаш а, какво ще кажеш!

  • хахаха много си жалък. Извинявай, но датата беше 14 СЕПТЕМВРИ. т.е. днес. Така че селата казаха Бай Бай на 2 млн. евро. Защото без изготвена стратегия няма 2 млн. евро. Айде отиди сега да подухаш на червените ти гурута Ибришим ага, Милиционерскио и ДС ченгетата

 5. дупничанин // 14.09.2015 в 19:53 // Отговор

  Но защо е тази истерия?Круме и Красе Крантов си сложили техни фирми да крадат,пък сега виновен Павлов-това звучи смешно!Да попитам защо в последния момент се внася тази докладна-защото трябва да мине между капките!ПОЗДРАВЛЕНИЯ за Г-н Павлов това е достойно поведение,всички крадци да бъдат разобличени!

 6. Дупница 2015 // 14.09.2015 в 20:17 // Отговор

  ТИЯ ЛАЙНАРИ ДОЛНИ – Първан Дангов, Лорета Николова, Костадин Костадинов, Вергил Кацов, Стоян Шушков, Ени Лефтеров, Силвия Овчарченска, Илиянка Пилева, Йонко Гергов, Владимир Владимиров, Марио Кирилов, Асен Башленски, Асен Илиев, Александър Анин, Иван Шопов, Маргарита Илинска, Георги Пехливански и Чавдар Милошев – НИКОГА ПОВЕЧЕ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!! а СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГИ ИЗГОНИМ И ОТ ГРАДА!!!

 7. Старогражданин // 14.09.2015 в 20:26 // Отговор

  Еееее 4 години се нагледахме на кражбите на Круме,Красе на пиянските истории и простотии,зам.кметове с тениски на работа,но както изглеждат така и работят крадливо племе вън от общината!Адмирации за Павлов,намери се свестен председател на общински съвет да разобличи мошениците!УСПЕХ на Павлов!

  • Дупница 2015 // 14.09.2015 в 22:05 // Отговор

   Боклук червен, чети и помни, ако имаш въобще мозък:
   ТИЯ ЛАЙНАРИ ДОЛНИ – Първан Дангов, Лорета Николова, Костадин Костадинов, Вергил Кацов, Стоян Шушков, Ени Лефтеров, Силвия Овчарченска, Илиянка Пилева, Йонко Гергов, Владимир Владимиров, Марио Кирилов, Асен Башленски, Асен Илиев, Александър Анин, Иван Шопов, Маргарита Илинска, Георги Пехливански и Чавдар Милошев – НИКОГА ПОВЕЧЕ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!! а СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГИ ИЗГОНИМ И ОТ ГРАДА!!!

 8. член на ГЕРБ // 14.09.2015 в 23:09 // Отговор

  Точно така е Красе Георгиев и Круме Милев окрадоха и общината и европейските пари и изядоха изпиха парите и направиха за 4 години вилите в с. Бистрица на гърба на данъкоплатците!

 9. гербаджия // 15.09.2015 в 20:37 // Отговор

  Точно така е Красе Георгиев и Круме Милев окрадоха и общината и европейските пари и изядоха изпиха парите и направиха за 4 години вилите в с. Бистрица на гърба на данъкоплатците!И сега Павлов им бил виновен!Предлагам Круме и Красе да ги канонизираме като светци на Дупница!БОКЛУЦИ!!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien