Съветниците от Дупница се аплодират, след като единодушно приеха бюджета от 3-ия път

С пълно единодушие, общинските съветници от Дупница приеха от 3-ия опит бюджета на Общината за 2014 година. Всички 28 присъствали гласуваха За промяната на бюджета от първоначалния му вид, който е завишен с 250 000 лева. Кметът на града инж. Методи Чимев изрази надежда, че заложените суми ще могат да бъдат корегирани, след като бъде емитиран облигационния заем. “Кой не иска да бъдат завишени парите за спорт и култура, най-малкото, защото това са видните дейности. Надявам се да мине успешно емитирането на заема и да можем да редактираме тези пари, още повече, че на един футболен клуб “Марек” например, му предстои участие в “А” група”, коментира дупнишкия градоначалник. С аплодисменти приеха съветниците края на гласуването.

За селата бе гласувано завишаване със 100 000 лева, като те ще се отпускат на база брой население. Кметовете и кметски наместници пък да предлагат за какво да бъде разходвана сумата, обединиха се местните първенци.

Еднократна финансова помощ на дупничанката Мариана Асенова гласуваха още съветниците. Тя ще получи еднократно сумата от 458 лева по предложение на д-р Диана Кьосева (ГЕРБ).

Известни дебати предизвика докладната за конкурс на директор на МБАЛ “Св.Иван Рилски”. Комисия в състав д-р Лорета Николова (ОДБ)-председател, Първан Дангов (независим)-секретар, Йонко Гергов (ОДБ) и Пламен Стойнев (ГЕРБ), заедно с представител на Регионалния здравен инспекторат ще изберат из между кандидатите. “Изразявам надежда, че този път ще има повече кандидати, а не само един”, заяви Вергил Кацов. “Д-р Таушански в местен ежедневник заяви, че когато е наследил МБАЛ през 2004 година е наследил дългове. Това е лъжа. Той пое ръководството с 240 000 лева суха пара в касата и 0 задължения. През 2012 година задълженията са 500 хиляди, а през 2014 година са над 1,2 млн лева. Въпрос на време е да бъде запорирано имуществото на здравното заведение”, изказа опасенията си Костадин Костадинов (ОДБ).

Кандидатите ще подават заявления за участие в конкурса до 12 май.

Следващата сесия на ОбС-Дупница ще бъде на 25 април, обяви председателят инж. Владимир Владимиров.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien