Съветник от ГЕРБ в Дупница: Исканото увеличение на заплатите в ОбС е да пируваш по време на чума

Общинските съветници на ГЕРБ в Дупница няма да подкрепят предложението за увеличение на месечните им заплати. Това потвърди пред zadupnitsa.com председателят на групата общински съветници от ГЕРБ – Емил Панчев.

В момента върви подписка сред местните парламентаристи за искане на увеличение, което да е 50 % от средната брутна заплата на администрацията. Първи са се подписали общинския съветник от БСП Георги Пехливански и Георги Рангелов от ОДБ. "Аз съм от хората, които са по-умерени в изказванията си, но този път ситуацията е много различна. Увеличение на заплатите на съветниците е като да искаш да пируваш по време на чума. Безумно е подобно искане в сегашната ситуация на Общината и не мисля, че в следващите 2-3 години трябва да се коментира подобно нещо. Искам да припомня на колегите общински съветници, че никъде в клетвата, която произнасяме на първата сесия, няма текст, който да ни приканва да служим на собствения си интерес", коментира председателят на групата общински съветници на ГЕРБ Емил Панчев. "Това ли бе целта и смисъла на гласувания бюджет?! Гласуваш завишаване на бюджета с едни виртуални 400 000 лева, които и на малките деца е ясно, че няма откъде да дойдат, и после искаш вече допълнителни реални пари за себе си, които са горе-долу половината от тези виртуални. С тази разлика, че с новите заплати тези пари няма как да си останат във въздуха, а автоматично стават реални пари от джоба на дупничани. Грехота е. Няма да го подкрепя, разбира се", не скри разочарованието си от идеята на съветниците искащи увеличението Панчев.

На една от последните сесии Пехливански се оплака, че не са получавали местните първенци няколко месеца възнагражденията си, които са средно около 150 лева и са в зависимост от участието в отделни комисии. Съветникът от БСП дори подкани новият председател инж. Владимир Владимиров да съдейства за разплащането.

Очаква се точката за завишението на месечните заплати на съветниците да се коментира на предстоящата сесия на местния парламент този петък.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Съветник от ГЕРБ в Дупница: Исканото увеличение на заплатите в ОбС е да пируваш по време на чума

  1. ангелчето каза // 24.03.2014 в 12:48 // Отговор

    Боже, боже …..тия за две пари работа не са свършили увеличение искат!!!!! Като не ви харесва ….изчезвайте от там!!!! Хората са ви избрали да работите в ползу роду, а не в ползу собствен джоб!!!!

  2. Другаря Владимиров да се маха заедно с разбойниците от БСП и ОДБ!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien