Сълзи от щастие! Подаръци и много емоции за „децата на Дупница“

19 дечица родени чрез "ин витро" процедури с финансовата помощ на Община Дупница днес получиха своите подаръци на тържество в сградата на администрацията. В ролята на Дядо Коледа влезе кметът на Общината инж.Методи Чимев. Тържеството премина изключително емоционално, а сълзи от щастие имаше в очите на всички, като повечето дори и не ги криеха.

img_5383Всеки един малчуган получи подарък, като такива имаше и за техните родители, както и специални плакети. "Като родител знам отлично какво е да имаш свое дете. Най-голямата радост в живота са тези малки ангелчета и съм щастлив, че с помощта и на Община Дупница, днес виждам толкова усмихнати родители и такива прелестни малки създания. Нека ви носят само радости и изпълват всеки миг от живота ви с усмивки. Тези деца са ваши, но и наши – на всички жители на общината. Това са децата на Дупница", обърна се към родителите инж.Чимев. "Нееднократно съм казвал, че именно проектът за финансова помощ при ин витро процедури е първият, който подписах при встъпването си в длъжност като кмет през 2011 година. Това ме свързва още по-емоционално с него", допълни инж.Чимев.

На самото тържество присъстваха 18, като тъй като последната "рожба на Дупница" проплака на 21 ноември тази година, но семейството все пак бе изпратило свой роднина.
Родителите също се бяха подготвили, като подариха колаж със снимките на всички 19 деца, които са се родили до сега с финансовата подкрепа на Общината. "Благодаря Ви, г-н Чимев за помощта, която оказахте и продължавате да оказвате на семейства, които не могат да изпитат все още удоволствието от това да се нарекат родители. Продължавайте и не се отказвайте", обърна се една от майките. "15 години живеех с надеждата, че все пак един ден ще имам своя рожба. Вие ми я сбъднахте, за което Ви благодаря, г-н Чимев", обърна се един от бащите към кмета, който в този момент също не сдържа емоциите си.

По обясними причини, на снимките не присъстват децата и техните родители.

img_5397 img_5384

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien