Съдът взе решение за Георги, който поръча нападението над дупнишкия бизнесмен Христо Карабельов

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Георги Т. / неосъждан, на 64 години /, който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за причиняване на средна телесна повреда, за което се предвижда лишаване от свобода до 6 години.

Георги Т. е привлечен кат обвиняем затова, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, умишлено е склонил неустановени на този етап две лица да причинят средна телесна повреда на Христо Карабельов от гр. Дупница, изразяваща се във фрактура на черепа, като неустановените извършители са нанесли на пострадалия удар в областта на главата с неустановен предмет.
Семейството на пострадалия и това на обвиняемия са в изключително влошени междусъседски отношения.

Пострадалият Христо Карабельов се прибирал на 13.02.2020 г. вечерта към дома си и пред входа на блока, където живеел е бил нападнат от две непознати за него лица, които му е нанесен силен удар в областта на главата с метален предмет, пише в искането на Районна прокуратура – Дупница.

Съдът обяви в мотивите си, че от събраните по досъдебното производство доказателства, може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемият да е извършител на деянията, за които е обвинен, както и, че има опасност да извърши друго престъпление, като въздейства да не могат да бъдат намерени извършителите на престъплението.

Определението се изпълнява незабавно, като същото подлежи на частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

4 Коментари на Съдът взе решение за Георги, който поръча нападението над дупнишкия бизнесмен Христо Карабельов

  1. Весела Богословова // 19.02.2020 в 22:00 // Отговор

    Да го сдрусат и да каже кои са идиотите😡! Що за жестокост и безумие от страна на комшията 😡

  2. Христо да се оправивъзможно най- бързо,а що се отнася до гореспоменатия индивид -има провидение, не зная как човешко същество може да живеее с подобна постъпка …в джунглата ли сме???????????? 21 -ви век…

  3. Никаква жалост, към този изверк, да го пратят в Бобов дол и да му скасат шортине от……!

  4. Поздравления за работата на Местното МВР! Не сме в джунглата!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien