Съдът в Дупница остави в ареста горския Красимир Сулев, който наби бракониер-рецидивист

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Красимир Сулев, който е привлечен като обвиняем за хулиганство и за причиняване на телесна повреда, от длъжностно лице по повод на изпълнение на службата си.
В искането на Районна прокуратура – Кюстендил се посочва, че на 06.01.2021 г., около 16, 50 ч. на ул. „Венелин“ в Дупница, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – нанесъл удари с юмруци по лицето и ритници по тялото на К. С. от Дупница. Както е известно, потърпевшият е многократно залавян да бракониерства, като и причината за възникналия скандал е отново за бракониерство.
В качеството си на длъжностно лице – „горски стражар“ в ДГС – Дупница, при изпълнение на служебните си задължения е причинил лека телесна повреда на К. С., изразяваща се в контузия на главата и на гръдния кош. В края на 2020 г., пострадалия К. С. е бил санкциониран от обвиняемия за нарушение на Закона за горите, като автомобилът, с който е прекарвал незаконно добит дървен материал е бил конфискуван и оставен в двора на ТП „ДГС Дупница“.
Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посочените престъпления и, че е налице реална опасност същият да извърши престъпление. Съдът отчита и факта, че досъдебното производство е било образувано едва два дни преди внасянето на искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение и следва да бъдат извършени множество процесуално следствени действия. Касае се за деяние с висока обществена опасност, извършено от длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения, с изключителна дързост и цинизъм, на обществено място, в светлото денонощие. От събраните по делото доказателства може да се направи извод, че обвиняемият е с нисък праг на търпимост и е агресивен, пише още в мотивите на съдия Мая Гиздова.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Красимир Сулев е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил, като при жалба или протест делото е насрочено за 18.01.2021 г.

Print Friendly

2 Коментари на Съдът в Дупница остави в ареста горския Красимир Сулев, който наби бракониер-рецидивист

  1. “Държава” // 08.01.2021 в 21:16 // Отговор

    Това е съвсем нормално за К.Сулев.Колко невинни тинейджъри в миналото са наранявани от него ,само за да се докаже с физиката си!??И……това продължава да се случва???Пострадалият заслужава много повече от посинени очи,но това е работа на скапаната ни закон.

  2. А ТОЯ ДЕТО СЕЧЕ ГОРАТА и има толкова актове пак е награбил „секирата“и кастри ли кастри борови „метровки“. С просто око се вижда как от „В. анг.чешма „се спускат леки коли претоварени с боров матреал и „попиват вода“в циганския квартал.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien