Съдът в Дупница осъди жена за продажба на „маркови стоки“ без разрешение

Районен съд – Дупница призна 48-годишна дупничанка за виновна в това, че на 16.04.2019 г., в магазин в град Дупница, без съгласието на притежателите на изключително право за различни марки, е продавала тениска с марка „D…“, две тениски с марка „G…“, 3 броя дамски чанти с марка „L…“ и един брой раница от същата марка – с фонетично идентичен надпис и визуално сходство на знаците с тези на защитената марка, всичко на обща стойност 16 465.00 лева, като й налага наказание „пробация“ при следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“, за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“, за срок от 1 година, инфомират от пресцентъра на съда.
РС – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев признава подсъдимата за виновна и в това, че на 04.07.2019 г., в сградата на РУ – гр. Дупница съзнателно се е ползвала от неистински частен документ, който е представила на разследващ полицай – фактура за продажба на стоки – дънки, тениски, дамски чанти и дамска раница, на която е придаден вид, че е издадена от „S.C…“ в Република Румъния, като от нея за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради което я осъжда, като й налага наказание „пробация“ за срок от 6 месеца.
На основание чл. 23, ал. 1 от НК, съдът определя едно общо най-тежко наказание за двете пристъпления, а именно „пробация“ за срок от 1 година.
Подсъдимата е осъдена да плати и разноските по делото, в размер на 456,80 лв.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 – дневен срок.

Print Friendly

1 Коментар на Съдът в Дупница осъди жена за продажба на „маркови стоки“ без разрешение

  1. мърдок може ли „тениска с марка „D…“, две тениски с марка „G…“, 3 броя дамски чанти с марка „L…“ и един брой раница от същата марка“ да струват 16 465.00 лева???

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien