Съдът уважи протеста на Районна прокуратура – Дупница и остави в ареста Златистия

Окръжен съд – Кюстендил определи обвиняемият Злати Златев- Златистия да остане в ареста, след като Районна прокуратура – Дупница подаде протест срещу определението на РС – Дупница за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в „Подписка“.
zlati-zlatevДосъдебното производство срещу Златистия bе образувано през м. декември 2016 г. по обвинение в извършване на три престъпления – шофиране в нетрезво състояние, противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ, извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.
Около 23:20 ч. на 14-и декември в гр. Дупница, Златистия управлявал лек автомобил марка „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,5 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. Пред РУ на МВР-Дупница той навлязъл в ул. „Бисеров“, преминавайки през спусната бариера, която ограничава навлизането на МПС, като я повредил.
Обвиняемият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Тези престъпления са извършени в изпитателния срок, след като Златев бе предсрочно условно освободен от изтърпяването на наложената му 18-годишна присъда за извършено от него убийство през 1997 г.
Освен това срещу него се води и друго досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 316 от НК за използване на неистински документ, информира пресцентъра на Апелативна прокуратура- София, цитирани от Дарик.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien