Съдът пусна д-р Н.Карастоянов под гаранция, близките на убития Николай Радев излизат на протест в неделя

 

И третият от семейство Карастоянови, обвинени в убийството на Николай Радев  в е пуснат на свобода. Софийският апелативен съд замени мярката за неотклонение на д-р Николай Карастоянов от "домашен арест" в парична гаранция от 3 000 лева. Николай Карастоянов, заедно с брат си Иван и баща им – стоматологът Владимир Карастоянов са обвинени в убийството на  Николай Радев.

 Същевременно близки и приятели на Николай Радев организират шествие в знак на съпричастност към роднините му. Шествието ще бъде на 22-ри юни и ще започне от заведението „Колата“ в 12:00 часа  и ще продължи до МБАЛ „ Св.Иван Рилски“. Ето какво пише във фейсбук страницата посветена на Николай Радев : „ Нека всички на 22ри юни, ден преди рождената дата на Ники, когато трябваше да навърши 28 години, да се съберем в знак на съпричастност към близките и протест срещу несправедливостта! " повече прочети ТУК . Организаторите призовават всички които са съпричастни с идеята да бъдат на 22-ри юни с бели тениски с надпис „Заедно в борбата за справедливост“.10314765_877634845585117_3915988094507762888_n

 

 

 На 11 март в дупнишкото заведение "Колата" след скандал и последвало сбиване между Отвертката и мъжете от семейство Карастоянови Николай бил прободен с остър предмет и издъхнал няколко часа по-късно от кръвозагуба в болницата. За убийство в съучастие бяха обвинени стоматологът Владимир, синовете му Иван и Николай Карастоянови. Според магистратите именно анестезиологът Николай Карастоянов е държал оръжието и е нанесъл фаталния удар в тялото на Радев. По тази причина д-р Николай Карастоянов остана и с по-тежка мярка за неотклонение. След като в края на март апелативните магистрати осводободиха Владимир и сина му Иван с мярка подписка, Николай бе оставен под домашен арест. Вчера обаче магистратите го пуснаха срещу парична гаранция, тъй като здравето на д-р Владимир Карастоянов се е влошило рязко. Според състав на САС не е разколебано предположението за авторство от страна на Николай Карастоянов, което се подкрепяло от множество доказателства, сред които свидетелски показания и записи от камерите в "Колата". В съдебна зала стана ясно, че здравето на д-р Карастоянов сериозно се е влошило по време на престоя му в ареста. За доказателство адвокат Димитър Марковски представи медицински документи. Докато е бил под домашен арест, у тях е викана 5 пъти "Спешна помощ", а след това се наложило да бъде вкаран и в болница за овладяване на кризисните ситуации за поне 3-4 дни. Освен тежките кръвоизливи, с които е приеман в дупнишката болница, където Карастоянов работи, цели 4 пъти е бил настаняван и за лечение заради херния. Последната визита на Карастоянов в лечебното заведение е от 17 юни, отново с кръвоизлив. Изследванията показали, че има развитие на карцином, а ехографът видял уголемяване на кистата на черния дроб, стана ясно още в съдебната зала, съобщава БЛИЦ

Обвиняемият е свалил 15 килограма, откакто е задържан. Всички тези проблеми, както и чистото съдебно минало и доброто име, с което Карастоянов се ползва в обществото, бяха изтъкнати като мотиви от САС, за да бъде освободен под парична гаранция д-р Карастоянов.

Print Friendly

2 Коментари на Съдът пусна д-р Н.Карастоянов под гаранция, близките на убития Николай Радев излизат на протест в неделя

  1. Всяко наказание за Кавгите е малко. Но такова трябва да има. Малко
    ще бъде дори да им отнемат детето, но като се замисля – да я изгорят пред очите им е ок.

  2. иван иванав // 21.06.2014 в 13:51 // Отговор

    И пак на старата тема,ако полиция и съд си вършеха задълженията всичко в този конфликт е щяло да бъде различно-за съжаление!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien