Съдът потвърди глобата наложена на верига магазини в Дупница

Дупнишкият районен съд потвърди наказателно постановление № 13/29.04.2014г. издадено от директора на Областна Дирекция по безопасност на храните гр.Кюстендил-Първан Дангов с което е наложена имуществена санкция  в размер на 2000лв.. за нарушение по чл.12,ал.1 от Закона за храните на „КОМЕ“ООД . Решението подлежи на касационно обжалване, пред Кюстендилския административен съд.

Припомняме, че през април тази година два незаконни склада за търговия на едро в Дупница бяха затворени от Областната дирекция за безопастност на храните. Тогава бяха проверени 16 склада, а Първан Дангов на пресконференция заяви : „В нерегистриран склад на фирма „Коме“ ООД, са забранени от реализация 27 тона брашно, 24 000 яйца, близо 19 тона олио, 960 кг захар, сол, 1800 литра бира, макарони, захарни изделия, минерална вода и други асортименти, които касаят зареждането на магазините в Дупница и Перник. За мен е много неприятен случая с фирма „Коме“/б.р стопанисваща магазини СВА/, тъй като не може утвърдена търговска верига в нашия град и региона да си позволява да работи на пазара, образно казано, на тъмно. Няма извинение за това, че складът не е регистриран, че там няма топла и течаща студена вода. Липсват, каквито и да било, хигиенни условия най-малко за работещите там. Представете си какво се отнася за съхранението на храните“.

От дружеството обжалваха тогава наказателното постановление с мотиви за  допуснати съществени нарушения на процесуалните правила,както и че не е извършено въпросното  нарушение. Фирмата наема складовите помещения в началото на годината. След извършената на 9 април проверка на 15 април управителя  на дружеството представил необходимите документи, установяващи произхода на стоките и наложените забрани са били отменени, а на фирмата е бил съставен акт от същата дата ,за нарушение по чл.12,ал.1 ЗХ, за извършване на търговия с хранителни продукти в нерегистриран обект. 

Print Friendly

1 Коментар на Съдът потвърди глобата наложена на верига магазини в Дупница

  1. А в Дупница собственици са Ибришимов и Кацов. Изводите за СВА и тях си правете вие

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien