Съдът потвърди глоба наложена на частната болница в Дупница

Дупнишкият районен съд потвърди наказателно постановление от 19 май 2014 година издадено от Директора на РЗОК гр.Кюстендил, с което на изпълнителя на болнична помощ Многопрофилна болница за активно лечение ,,Свети Иван Рилски-2003” ООД-Дупница са наложени 10 акта от по 200 лева и едни от 20 лева. Адвокат на болницата бе обжалвал актовете за незаконосъобразност, като бе изложил доводи за допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, както и че не са извършени горните нарушения. Съдът взе предвид доводите на страните и събраните по делото гласни и писмени доказателства. Дружеството-жалбоподател е изпълнител на болнична помощ и има сключен договор №100374/19.02.2014г с РЗОК гр.Кюстендил за оказване на болнична помощ по клинични пътеки. Със Заповед № РД-08-197/22.04.2014 г. на Директора на РЗОК Кюстендил било възложено извършването на тематична,съвместна,финансова проверка на изпълнител на болнична помощ – МБАЛ „ Св. Иван Рилски-2003” ООД, гр. Дупница. Съгласно заповедта проверката следвало да се извърши от А.М. – финансов инспектор с участие на Б.И. гл. експерти в дирекция ,,БМП”. За извършената проверка на 30.04.2014 г. бил съставен констативен протокол от проверяващия А.М. – финансов контрольор, който бил връчен на Управителя на МБАЛ „Св.Иван Рилски-2003 ”ООД – гр.Дупница д-р Лефтеров на същата дата.В протокола били отразени констатираните нарушения, установени при проверката. В него е посочено, че е съставен в присъствието на свидетелката д-р О.С., която била свидетел при констатиране на нарушението и съставяне на акта. Същата изпълнява длъжността лекар-контрольор в отдел «Контрол но извънболнична медицинска и стоматологична помощ» при РЗОК гр.Кюстендил. В АУАН са описани общо 10 нарушения, констатирани на 30.04.2014 г. както следва: при пет пациенти, лекувани по клинични пътеки/КП/ №61-„Остър и обострен хроничен пиелонефрит”,извършеното на същите образно изследване не е било интерпретирано от специалист по образна диагностика при трима пациенти, лекувани по клинична пътека/КП/ №33-„Заболявания на хепатобилиарната система,панкреаса и перитонеума”, извършеното ендоскопско изследване не съдържа час на извършване и собственоръчно положено име на специалиста,извършил изследването при двама пациенти, лекувани по клинична пътека/КП/№ 167-„оперативни процедури при хернии”,към медицинската документация в ИЗ не е приложен финансов документа за закупено от пациента херниоплатно Решението подлежи на касационно обжалване пред Кюстендилския административен съд, на основанията, предвидени в НПК и по реда на глава ХІІ от АПК.

Print Friendly

2 Коментари на Съдът потвърди глоба наложена на частната болница в Дупница

  1. А дали са проверили на колко часа се водят някои работещи в частната болница. Че ги карат да седят по 8-9 часа, а ги водят на 4 часа. Или че се водят на отчет като пациенти настанени в отделенията, а всъщност си седят у дома след задължителната инструкция: И телефоните до вас, ако звъннем при проверка идвате веднага и казвате че живеете наблизо и сте отишли за нещо си. Точене на пари от здравната каса. И като пишете че Лефтеров го вълнувал общинския съвет ще ви кажа че даже не се интересува какво се случва. важното е да върви далаверата. Болни амбиции за политик и кмет има Костадинов

  2. Братя Галеви мъстят за Отвертката Събота, 03 Януари 2015 11:36
    Оценете1 2 3 4 5 (3 гласа) Братя Галеви мъстят за Отвертката .Издирваните мафиоти „поръчали“ убийците на верния си бодигард
    Издирваните по цял свят Братя Галеви са „поръчали“ убийците на своя верен бодигард Николай Радев – Отвертката. Това сподели пред Big5.bg криминалистът от Дупница Веселин Б., до когото е достигнала информация, че мутри на Пламен Галев и Ангел Христов готвят кърваво отмъщение на известната местна фамилия Карастоянови.
    27-годишният Радев, сочен като бияч от тайфата на Галеви, бе заклан на 11 март 2014 г. в дупнишката кръчма със спорна слава „Колата“. Гардът на избягалите зад граница бивши барети бе нападнат и прободен няколко пъти смъртоносно с остър предмет от мъжете в сем. Карастоянови. Причина за свадата стана внучката на стоматолога Владимир Карастоянов – красавицата Владимира. Тя се оплакала на баща си Николай, че Отвертката постоянно я притиска за интимности. Ядосаният й баща, брат му Иван и баща им влетели в „Колата“ и се нахвърлили върху Радев.В патакламата той бил намушкан няколко пъти с остър предмет, вероятно нож, шило или отвертка. Според обвиняемите Карастоянови те не са ръгали Отвертката, а той сам се бил нанизал сам на счупени стъкла от строшена витрина на заведението, през която паднал при яростното разменяне на крошета. Според разследващи това не отговаря на истината. Отвертката е бил наръган с нож, отвертка или шило именно от защитаващите честта на Владимира нейни близки. Имало дори запис от охранителна камера, на който се вижда как Иван Карастоянов излиза от „Колата“ след мелето, а в ръката му блести острие, което и до момента не е открито. Тримата Карастоянови бяха задържани и обвинени за убийството на човека на Галеви. По-късно бяха освободени под гаранция и срещу подписка. Обвинителният акт срещу тях все още не е внесен в съда. Причината е в забавянето на комплексната експертиза, която се прави в Националния институт по криминалистика и криминология на МВР. Предполага се, че тарикатите около Пламен Галев и Ангел Христов – Геле са решили да раздадат собствено правосъдие срещу убийците на Отвертката. „За целта обаче им е нужно изричното позволение на босовете, а такова вече и получено“, обясни униформеният ни източник. Според данните от няколко дни МВР е поставило дома на известната фамилия Карастоянови под наблюдение, за да се избегне и най-малката вероятност за „мокра поръчка“ преди старта на делото, който се чака през февруари 2015 г.

    Прочетена 442 пъти Последно променена в Събота, 03 Януари 2015 11:45

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien