С постановката „Спасителят“ на дупнишка сцена в борбата срещу наркотиците

С театрална постановка Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Дупница ще отбележи Международния ден против употребата на наркотици.
Безплатната театрална постановка "Спасителят" ще бъде представена на дупнишката сцена на 20 юни /вторник/ от 14:00 ч. в Общински драматичен театър "Невена Коканова". Входът е свободен за всички деца и тийнейджъри!
Театралната постановка „Спасителят” от Валентин Балабанов е създадена съвместно с Националния център по наркомании. След представлението пък ще се състои беседа с педагогическа цел: превенция от зависимости, причините и последствията от това.
В постановката участват актьорите: Ивайло Захариев, Вера Среброва, Виктория Янева и Валентин Балабанов.
В търсене на падналата в комина четка, коминочистачът Спас (Ивайло Захариев) се натъква на дрипаво момиче, спящо на мръсен и студен таван. Нели (Виктория Янева) е зависима от хероин и, изпаднала в абстиненция, е готова на всичко, за да получи поредната си доза. В слабостта на момичето, Спас вижда себе си преди години и, за разлика от повечето хора в живота ѝ, вместо да я остави, той решава да остане. Единственото спасение за Нели е да намери любов – такава истинска, за която си заслужава да пожелае отново да живее. Дали Спас ще успее да я освободи от примката на зависимостта или надежда вече няма? Виновна ли е майката (Вера Среброва) за съдбата на дъщеря си и какви са последиците от нейната емиграция? Дали "грижите" на дилъра Стив (Валентин Балабанов) ще дадат на Нели онова, което ѝ липсва?

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien