С пиесата „Мечка“ на режисьора Иван Иванов и три късометражни филма откриват в Дупница фестивала „Невена Коканова“

13000130_10204886772363976_5713430921610959404_n“Тази година в пиесите и филмите участват само дупничани и вярвам, че това ще напълни театъра “, заяви актьора и режисьор Иван Иванов. На 16-ти април/събота/ от 17:00 часа в ОбДТ „Невана Коканова“ в Дупница, официално ще бъде открит Фестивалът на театралното и филмово изкуство – „Невена Коканова“. Третото издание ще се проведе в два дни. Фестивалът ще бъде открит с постановката „Мечка“ по Антон П.Чехов. Режисьор на едноактната комична пиеса е Иван Иванов, а в ролите ще видим Валентина Караганова, Борислав Борисов и Христо Дръндаров. „Пиесата бе едно голямо предизвикателство, както за актьорите, така и за мен. Да се постави такава пиеса е „голяма лъжица“, но актьорите се отнесоха професионално и с много голяма отговорност. Не си спестиха нито едно усилие и това помогна да покажат и таланта си. Смятам, че направихме много професионално нещата“, сподели Иван Иванов.

Той е режисьор и на постановката „Гражданоселци“, която може да бъде видяна в неделя от 18:00 часа. „Селяните тръгнаха да стават граждани…Някои успяват, други не, но по-важно е човек да опита… Не че на село не е хубаво-напротив, но така е модерно, хората да напускат селата, да се заселват в градовете и да се правят на граждани. Не че в градонете няма селяни- кореняци, защото прозвището "селянин" не се определя от месторождението, а от характера на човека“ така анонсира пиесата „Гражданоселци" режисьора Иван Иванов.

12936587_1169057533112917_5640406808296922483_nАвтор на сценария е Георги Якимов, който е представил една пъстра палитра от образи, които са попаднали на неподходящото място в неподходящото време. Под формата на скечове в пет различни ситуации, авторът се е постарал да ни представи сложността на човешките отношения. А хуморът в пиесата е много важен, защото единствено хумора дава истинност и живот на случващото се.“, допълва Иван Иванов.“Искам да отлича всички от този екип, защото работиха в името на това да се получи постановката“, коментира още Иванов. В „Гражданоселци участват: Маргарита Иванова, Николай Иванов, Борислав Борисов, Светослав Манов, Николай Манев, Ангел Петров, Христо Дръндаров.

Още по темата : Кой успя да режисира Георги Градевски?  

Популярни лица от Дупница участват във Фестивала за филмово и театрално изкуство „Невена Коканова“ Програмата 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien